Akçakoca'da yıllardır resmi törenlere ev sahipliği yapan alanın yeri değişiyor. Belediye tarafından yürütülen Akçakoca Merkez Camii çevresini düzenleme çalışmaları kapsamında Atatürk heykeli kaldırıldı. Proje kapsamında Atatürk heykelinin deniz tarafına konuşlandırılacağı açıklandı. 

Konuya ilişkin Akçakoca Postası'na konuşan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Merkez Camii çevresindeki çalışmalar kapsamında tören alanının değişeceğini ifade etti. Yemenici, "Bugün yarın, tören alanımızın yerini değiştiriyoruz. Atatürk Heykeli'ni oradan kaldıracağız. Başka bir alana kaydıracağız. Heykeli projenin içeriğinde olduğu gibi deniz tarafına alacağız. Bu alan tamamen vatandaşlarımız için hazırlanmış bir alan olarak ortaya çıkacak. Tamamen vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Yıktığımız binaların yerine kesinlikle bina yapmayacağız." dedi. 

Yemenici, açıklamasında şunları kaydetti: "Akçakoca'nın çehresini değiştireceğiz demiştik. Projelerimiz bittiğinde Akçakoca gerçekten farklı bir görüntüye kavuşmuş olacak. İlçe genelinde asfalt ve alt yapı çalışmaları da devam ediyor." 

Yemenici'den büyükşehir yorumu
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ayrıca Düzce'nin büyükşehir olması halinde bu durumun Akçakoca'ya faydalı olacağı açıklamasında bulundu. Yemenici, Düzce'nin büyükşehir belediyesi olduğunda Akçakoca'daki tüm köylerin belediyeye bağlanacağını belirterek, "Artık köy kavramı kalmıyor. Bütün köylerin hepsi mahalle olacak. Köy muhtarları mahalle muhtarı olacak. Nüfusumuz 24 binden 38 bine çıkacak. Tüm köylerde hizmet anlamın da bundan yararlanacak. Köylerimiz belediye seçimlerinde oy kullanacak." İfadesini kullandı.