Her yıl ilgi azalıyor

Atatürk'ün ziyaret ederek ayran içtiği Selamlar Köyü, 18 Temmuzda Atatürk'ün Selamlar'a gelişinin 79. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Selamlar muhtarının çabası ile hazırlanan programda iftar ve mevlid programı yer alacak. Atatürk ve arkadaşlarının uğrayıp, şereflendirdiği köy olarak gururlanan Selamlar, 78 yıldır bu gururu kutluyor. Her yıl kutlama törenleri düzenleniyor. Ancak son yıllarda ilginin oldukça azaldığı kutlamalar sadece Atatürk'ün ayran içtiği yerde çeşmelerden ayran akıtılması ve öğrencilerin katıldığı spor faaliyetleri ile sınırlı kalıyor. Protokol de kutlamalara eski özen ve önemi göstermiyor. Kutlama programı sadece Selamlar köyü muhtarının ve halkın çabaları ile hazırlanıyor.

Bolu'da dolu dolu program

Atatürk'ün Düzce'den bir gün önce 17 Temmuz'da ziyaret ettiği Bolu'daki kutlamalar için ise dolu dolu bir program hazırlandı. Bolu Valiliği ve Bolu Belediyesi'nin desteği ile hazırlanan kutlama programında konferanslar, sergiler ve konserler yer alacak etkinlikte ayrıca Bolu Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen toplu nikâh töreni de gerçekleştirilecek.

Atatürk'ün Bolu'ya gelişinin 79. Yıldönümü kutlama etkinliklerinde Atatürk temsili olarak karşılanacak ve halk oyunları gösterileri sunulacak. saygı yürüyüşünün ardından spor etkinlikleri yapılacak.
Bolu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen toplu nikâh töreni gerçekleştirilecek. Toplu nikah töreninin ardından yine Karaçayır Parkı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçıları Senem Gül ve Sıtkı Akın'ın konseri gerçekleşecek.
Ayrıca kutlamalarda 'Atatürk' konulu konferans ve 'Karma Resim Sergisi' açılışı yapılacak.

 

Haber: H. İŞCAN