Düzce Milletvekili Osman Çakır, çürümeye terk edilen Kalıcı iş merkezlerinde İl Genel Meclisini hedef gösterdi. Öncü TV mikrofonlarına özel açıklamada bulunan Çakır, perişan durumda olan iş merkezleri için çevre iller işaret etti ve Düzce’de yeterli hassasiyetin gösterilmediğini vurguladı.


BİZİMKİLERDE ISPANAKTAN YAĞ ÇIKARMA DERDİNDİLER


Çakır, “O binalar atıl vaziyette. 77 milyonun parası var o binalarda. Çürüyüp gidiyor. O binaları mutlaka hayata geçirmeliyiz. Kredi yurtlar kurumuna da kiraya vermeye kalktılar. Millet Sakarya’da hemen alın hayata geçirin diye yarışırken, bizimkilerde ıspanaktan yağ çıkarma derdindiler. Binalar perişan oluyor. Bence biran önce Kredi Yurtlar kurumuna verilip milli serveti kurtarmalıyız.” diye konuştu.


İGM HASSASİYET GÖSTERMEDİ


Türk hava Kurumu’na verilmesi planlanan iş merkezlerini örnek gösteren Çakır, Düzce’nin elindeki fırsatı göz göre göre kaçırdığını dile getirdi. Çakır hem eski hem de yeni il genel meclisini suçlu gösterdi.

Çakır sözlerine şu şekilde devam etti: “THK Kolej ve yüksekokul açma durumu vardı. Bir buçuk yıl önce gerekli çalışma başlatılmıştı. Adnan Valimizle heyet oluşturarak THK’na gitmiştik. Ancak burada maalesef il özel idare yönetimiz ve özellikle il genel meclisi gerekli hassasiyeti göstermemiştir. Önceki il genel meclisi de şuanki il genel meclisi de… Özel idare sekreterinden aldığım bilgiye göre 2. Ve 3. Katı verilmiş oysa 2 bina komple verilmesini istiyorduk. Bulu bu fırsatı kaçırmadı. Komple aldı götürdü. Adam ben binayı ben yaparım demiş. Bizde de hazır binayı vermeyerek hem koleji hem THK’yı göndermiş olduk.”


HAZIRLIK YAPAMADIK


Barınma sorununa da değinen Çakır, öz eleştiride bulundu


Çakır, “Sayın rektörüm bu konuyu bana da aktardı. Kredi yurtlar kurumu ile geçtiğimiz hafta konuyu görüşmedik. Barınma ile ilgili sıkıntı var. Bu konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dernekleri vakıfları harekete geçirmeye çalışıyoruz. Düzce bu işe çözüm bulmalı. Öğrenci sayımızın artmasını istiyoruz ama diğer tarafta barınma sıkıntı oluşturuyor. Biz buna cevap bulmak zorundayız. Bununla ilgili bu sene hazırlık yapamadık. Ama bu işi önümüzdeki sezon ne yapılması gerekiyorsa yapmalıyız. “şeklinde konuştu.

 

Haber: S. Kaşkır