Akçakoca İlçesi Hemşin Köyü üst kısım ormanlarında yaşamlarını sürdüren henüz 1 buçuk yaşındaki 2 yavru karaca avcılar tarafından vurularak katledildi. İki Karacayı araca yüklemeleri sırasında görülen avcılar, Orman Muhafaza memurları ve jandarma ekiplerince yakalanarak soruşturma başlatıldı.

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “2 adet karacanın avcılar tarafından vurulduğu ihbarını aldık ve ekipler derhal harekete geçti. Olay yerine intikal eden ekiplerimiz 2 adet karacanın vurulduğunu gördük. Yapılan araştırmada bu hayvanların bir araca konulacağını duyumu üzerine harekete geçildi ve jandarma ekipleri tarafından 2 şahısın sorgulanmak üzere gözaltına alınarak yaşam işlem başlatıldı.” diye konuştu.

Ekinci, “Karaca hayvanlarının soyunun tükendiği için avcıların bu konuda daha hassas olmalarını rica ediyoruz. Lütfen soyu tükenmekte olan hayvanlarımız, koruma altında olan hayvanlarımız için avcılarımızın daha hassas olmalarını istiyoruz.” dedi.

Öte yandan Akçakoca jandarma ekipleri tarafından yakalanan şahısların sorgularının sürdüğü ve yasal işlemin başlatıldığı belirtildi.