Alışveriş merkezlerinde bulunan yürüyen merdivenler bu zamana dek birçok kez haberlere talihsiz kazalarla konu oldu ama bu kez yürüyen merdivenle ilgili bir haberi kaza olayıyla değil, pes dedirtecek görüntüle yansıtmak zorundayız... Düzce’deki alışveriş merkezinin bodrum katında bulunan yürüyen merdivende yaşanan ilginç anlar bir vatandaş tarafından saniye saniye cep telefonuyla kaydedildi.
 
Görüntülerde iki genç, yürüyen merdivenin koruma bölümlerinin üzerinde hareket halinde bulunan banda oturarak merdivenle yukarıya kadar çıkıyor. Görüntü, gençlere otomatik olan bir merdivende sadece sabit olarak beklemelerini dahi zor geldiği yorumlarına neden oluyor. Merdivende oturarak yolculuk eden gençlerden biri, bir ara oturmakla da yetinmeyip bandın üzerine yatarak çizgi roman kahramanı supermanı anımsatan bir hareket yapıyor. Gençler, alışveriş merkezindeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında yukarı çıkarak hiçbir şey olmamış gibi yollarına devam etti. Gençlerin sorumsuz bir şekilde yürüyen merdiveni akla gelmeyecek bir şekilde kullanması, kazaya davetiye çıkarırken; geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yaşanan olay, bir kişinin böyle bir alışveriş merkezinde merdiven boşluğuna düşerek feci şekilde yaralanmasına neden olan feci kazayı hatırlattı.
 
Bugün gülen gençlerin yarın hem kendilerini hem yakınlarını ağlatacağını düşünmelerini hatırlatıyor,  bu görüntüler esnasında herhangi bir üzücü olayın yaşanmamasının “kazanın olmayacağının garantisi olmadığını” hatırlatmayı bir görev telakki ediyoruz.

Haber:Y.SEVER