Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun 2015 takviminde yer alan Türkiye Motokros Şampiyonası'nın son ayağı 21-22 Kasım tarihlerinde Kaynaşlı’da yapılacak. Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'ndeki bin 400 metre uzunluğundaki MX Parkuru'ndaki sezonun final yarışına İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Sakarya ve Bursa başta olmak üzere KKTC’den de sporcular katılacak.

Vali Ali Fidan, Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Belediye Başkanı Erol Bayraktar ile il Emniyet müdürü İsmail Hakkı Akyüz ile birlikte Şampiyonanın yapılacağı yarış pistinde incelemelerde bulundu. Türkiye Motorsiklet  Federasyonu Üyesi Mahmut Nedim Akülke ile birlikte pisti gezen Fidan, teknik bilgiler aldı.

Antrenman yapan sporcuları izleyen Vali Fidan, “Denemek ister misiniz?” sorusuna ise espri ile karşılık vererek “yarışta karşılaşalım.” dedi.

Kaynaşlı’nın doğa ve motor sporlarının merkezi olma yolunda ilerlediğini dile getiren Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bugün motorsporları merkezinin son halini görmek için geldim. Açılışını 24-25 ekimde Doğu Avrupa Enduro Motosiklet Şampiyonası’nda yapmıştık. Bu hafta sonunda 21-22 Kasımda Türkiye Motokros Şampiyonası yarışları Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nde yapılacak. Pazar günkü yarışlar, TRT SPOR Kanalından canlı yayın yapılacak.    Merkez her geçen gün ilerliyor. Türkiye’nin hatta Avrupa’nın en iyi pisti olması için planlıyoruz. Önemli bir mesafe kat edildi, artık peyzaja yönelik çalışmalarımız olacak.”

Merkezde 3 ayrı pistin hazırlandığı kaydeden Fidan, hava şartları uygun olursa 28-29 Kasım’da da 150 çocuğa eğitim verileceğini kaydetti. Piste emeği geçenlere teşekkür eden Fidan, sözlerini şöyle tamamladı:  “Önümüzdeki yıl, her ay bir etkinlik olmasını istiyoruz. ulusal ve uluslar arası yarışlarıın bu pistte yapılsın istiyoruz. Bütün sporseverleri hafta sonu yapılacak yarışları izlemeye davet ediyoruz. Yaklaşık 100 sporcu yarışacak. Hepsine de başarılar diliyoruz.”

Haber;S.KAŞKIR