D-100 Karayolu Gölyaka Sapağında yapılan beton ayaklar kafaları karıştıyor. Karayolu'nun Çilimli Sapağı ve Gölyaka Sapağı arasındaki bölüme kazaların önüne geçmek ve can güvenliğini sağlamak amacıyla bir kaç ay önce karayolları tarafından tel örgü çekildi. Can kayıplarının önüne geçmek ve altgeçit veya üstgeçit kullanımını teşvik etmek için çekilen yaklaşık 200 metre uzunluğundaki tel örgünün ne sonunda ne de başında vatandaşlar için bir geçidin bulunmuyordu.

Karayolu'nun en sık kullanılan kısımlarından biri olan bölgede durum böyle olunca vatandaşlar da zamanla tel örgüleri ayırarak kendilerine geçiş alanı bıraktı.
Hiçbir ışıklandırmanın bulunmadığı bölgede sık sık kazaların meydana gelmesi üzerine geçtiğimiz aylarda üst geçit çalışmalarına başlandı. Ancak üstgeçidin bir türlü tamamlanmaması vatandaşların tepkisine yol açtı.. Sadece köprü bacaklarının yapıldığı geçidin aylardır bu şekilde olduğu söyleyen esnaflardan Haşim Sarı, yetkililere seslendi.



Haşim Sarı, “Yaklaşık 3 ay oldu. Buraya üst geçit yapılacak diye plan proje yaptılar. Sonra köprünün ayakları yapıldı bir daha bir çalışma yok. Buradan vatandaşlar güçlükle karşıya geçiyor. Burası otobana giriş ve her tarafa ulaşım var. Karayolu'nun vatandaşların en sık kullandığı bölgelerinden biri. Artık ilk bahara mı sonbahara mı yapacaklar bilmiyoruz. Biran önce yapılmasını istiyoruz. “dedi.

Haber: S. KAŞKIR