Düzcelilerin merakla beklediği ve gündemde yer alan konularla ilgili Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay önemli açıklamalarda bulundu. Melen Su Park’tan katı atık tesisine, Avni Akyol ve İnönü Parkı’ndan konut ve çevre temizlik vergisine kadar her konuya değinen Başkan Ay, vatandaşları da uyarmayı unutmadı.

“İşlerimiz tamamen halkımıza hizmet etmek içindir”
İlk olarak Anıtpark Meydanı’ndan Melen Su Park’a ücretsiz olarak kalkan otobüs seferlerine ilişkin konuşan Başkan Ay şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz Düzce’de Melen Park için geldiğimiz günden itibaren çalışmaya başladık. Çalışmalar da devam ediyor. Orada bulunan Adli Tıp Merkezi’ni de eski cezaevinin oraya alacağız. Belediye otobüsleri vatandaşlar oraya alışsın diye yapılmıştı ama artık bitti. Sayın Cumhurbaşkanımız da bir park açılışı yaptığında 1 hafta 10 gün ücretsiz yapıyordu, sonra kaldırıyordu. Şu an herkesin dilinde duyuyorum. Melen Su Park açılmış çok güzelmiş, ben de gideceğin diyorlar. Oranın güvenlik olarak da önemini sağladık. İşlerimiz tamamen halkımıza hizmet etmek içindir.”

“Orayı işleten firmayla görüşmelerimiz devam ediyor”
Avni Akyol ve İnönü Parkı’nda yapılan çalışmalara da değinen Başkan Ay, şöyle konuştu:

“Avni Akyol ve İnönü Parkı’ndaki çalışmalar devam ediyor. Oranın ihalesi vardı biliyorsunuz iptal ettik. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalarla tamamen belediyemizin hizmetinde olacak. Vatandaşlarımız oraları rahatlıkla kullanabilecek. Vatandaşlarımıza bu konuda bir uyarım olacak. Yedikleri çekirdekleri yere atmasınlar çünkü temizlemek çok zor oluyor. Çekirdek kabuklarını poşetlere atsınlar. Vatandaşımızın çevre konusuna duyarlı olması gerekiyor. Oradaki lunaparkın şu anda kalkması mümkün değil ama çevre düzenlemesi çalışmalarına devam ediyoruz. Orayı işleten firmayla görüşmelerimiz devam ediyor.”

“Tamamen yasalara uygun şekilde çöplerimizin toplanmasını amaç ediyoruz”
Vatandaşların merak ettiği konulardan olan Hecinler Bölgesi’ndeki katı atık depolama tesisine de değinen Başkan Ay, şu ifadelerde bulundu:

“Katı atık tesisiyle ilgili şöyle bir durum söz konusudur. Orası bizim resmi çöp depomuzdur. Oraya taş ve toprak dökülmüş. Biz de onları temizlemek için ekip gönderdik ama halk bunu yanlış anladı. Bizi bu konuda çok mağdur ettiler. Biz, taşı toprağı temizlemeye çalışıyoruz ama vatandaş bizi yanlış anlıyor. Herkes kusura bakmasın haddini bilecek. Çöp dökülüyor falan dediler ve ben bunu gerçekten yadırgadım. Oradaki çalışmalarımız tamamen halkla görüşülerek yapılacaktır. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ve adımımızı ona göre yapıyoruz. Tamamen yasalara uygun şekilde çöplerimizin toplanmasını amaç ediyoruz.”

“Yurtdışına yapılan çalışmalar konuşulacak”
31 Temmuz’da son bulacak emlak ve çevre temizlik vergileri ile bu akşam yapılacak olan belediyeler birliği toplantısına da değinen Başkan Dursun Ay, şu ifadelere yer verdi:

“Vatandaşlarımıza çeşitli yerlere afişlerimizi açtık. Büyük oranda faizler silinecek ve bu konuda gerekli çalışmalar yapıldı. Bütün kurumlara giderek bu haklardan vatandaşlarımız faydalansın. Peşin ödediğiniz zaman faizlerin yüzde 90’nı siliniyor. Bütün vergi borçlarının hepsinde indirim var. gelsin vatandaşlarımız ilgilensin diyoruz. Bu akşam misafirlerimiz gelmeye başlayacak. Akçakoca’da yapacağız. Yurtdışından belediyeler gelecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gelecek. Yaklaşık olarak 30’a yakın belediye başkanımız gelecek ve orada toplantı yapacağız. Yurtdışına yapılan çalışmalar konuşulacak.”

Haber: M.AYDIN