Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, muhalefet partilerini ziyareti sırasında 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda mola verdiği esnada Öncü Haber ekibine özel açıklamalarda bulundu.

“Kısa zamanda ihaleye çıkacak”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, aralarında İnönü Parkı’nın da bulunduğu 55 taşınmazla ilgili son meclis toplantısında belediye encümenine yetki verilmesi sonrasında ihale çalışmalarına ilişkin şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Meclisimiz biliyorsunuz 5 yıllık ihaleye çıkmak için şuanda encümene yetki verdi. Encümen bu konuda çalışıyor. Benim isteğim parkların daha çok halka açılması. Yani vatandaş parkları kullansın. Bu şekilde düzenlemeler yapıyoruz. İhale çalışmaları yapılıyor. Kısa zamanda ihaleye çıkacağız.”

“Mahkeme sürecinden sonra Orman İşletmesi’nden alacağız”
Mücavir alana alınan Muncurlu Köyü’nde bulunan Muncurlu Park Gölet’in işletmeciliğini Düzce Belediyesi olarak almak istediklerini ancak mahkeme sürecinin devam ettiğini anımsatan Başkan Ay şunları söyledi:

“Muncurlu Parkı şuanda mahkemelik. Mahkeme devam ediyor. Biz ormandan belediye olarak burayı alacağız. Daha sonra işletmesini takip edeceğiz. Ama şuanda mahkemelik olduğu için Orman İşletmesi'nden biz alamadık. Şuanda yetki Orman İşletmesi’nde.”

“Şubat sonunda açılışını yapacağız”
Geçtiğimiz Aralık ayında yaptığı konuşmasında Ocak ayı içerisinde halkın kullanımına açılacağını söylediği Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Düzce Belediyesi’ne ait katlı pazaryerinin çalışmaları hakkında ise şunları kaydetti:

“Çalışmalar bitti. Şuanda son rötuşlar yapılıyor. Şubat sonunda açılışını yapacağız. Şuanda tezgahları falan yaptık. Esnafımızın taleplerini alıyoruz. Noter huzurunda kura çekilecek. Kuradan sonra herkesin yerini belirleyeceğiz.”

“Yeter ki kar yağsın; hazırlıklarımız tamam”
Meteorolojinin hava tahminlerine göre; önümüzdeki günlerde etkili olması beklenen kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi adına hazırlıklı olduklarını aktaran Ay, “Yeter ki soğuk hava gelsin. Kar yağsın. Biz karla mücadeleye hazırız. Ama görüyorsunuz hava çok iyi gidiyor yani kışın kurak gidiyoruz. Yeter ki kar yağsın. Biz yollarımızı açarız, gerekeni yaparız. Hazırlıklarımız tam.” dedi.

“Bütün dualarımızla ordumuzun, askerimizin yanındayız”
Ay son olarak Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin’e giren Türk Ordusu’nun yanında olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

“Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Suriye’de yapmış olduğu operasyona muhalefetin de desteğini gördük. Ziyaretlerimiz sırasında kendilerine teşekkür ettik. Böyle zamanda ülkemiz olarak hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Yani kesinlikle dış güçlerin ayrılık oyunlarına gelmemiz lazım. Biz ülkemizi hep beraber koruyacağız, kollayacağız ve üzerimize düşeni yapacağız. Ordumuz Zeytin Dalı Harekatıyla Suriye’ye girmiş ve ülkemizin güvenliği için harekata girişmiştir. Bütün dualarımızla ordumuzun, askerimizin yanındayız.”

Haber: Ö. YILMAZ