Sık sık kazaların yaşandığı Gölyaka Sapağı ile Cumayeri Sapağı arasındaki aydınlatma çıkmazda... Kasım ayında başlanan D-100 Karayolu aydınlatılma çalışmaları Hal Kavşağı'ndan başlayarak Gölyaka sapağına kadar gelmişti. D-100 Karayolu’nda ışıklandırma yapılmayan kısımlar geceleri sürücülere ulaşımda zorluk çektirmeye devam ederken, ışıklandırmanın iki kurum arasındaki bariyer(set) konusundaki anlaşmazlıktan yapılamadığı öğrenildi.

Gölyaka Sapağı'ndan sonra yapılacak direkler için karayollarının SEDAŞ'a "Çelik bariyer koyma" şartı getirdiği, bariyersiz aydınlatma direklerini dikmesine izni vermediği öğrenildi. İhalesi yapılan, ödeneği çıkan direkler karayollarının SEDAŞ'a bariyer yaptırma şartı nedeniyle beklemede. Geçtiğimiz günlerde İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda da gündeme gelen konu Eski Vali Adnan Yılmaz'ın da tepkisini geçmiş kurumların kendi arasında çözmesi için talimat vermişti.

D-100 Karayolu’nda Gölyaka’dan Düzce il sınırına kadar hakim olan zifiri karanlık sebebiyle sık sık yaşanan kazalar tepki ile karşılanırken biran önce aydınlatılması isteniyor.

 

 

Haber; S. KAŞKIR