Şehri merkezini iki bölgeye ayıran Asar Deresi’nin bir tarafı şehirleşmeye diğer tarafı sefil görüntüye kapı aralıyor. Yıllardır adeta kaderine terk edilmiş vaziyette hizmet bekleyen derenin güney tarafı Düzce’ye yakışmayan bir manzara çiziyor.

Aydınpınar Caddesi kaderine terk edildi
Azmimilli Mahallesi’ne bağlı Aydınpınar Caddesi son dönemde bakımsız görüntüsü ile adından söz ettiriyor. Özellikle garajın bulunduğu alanda sorunların katlandığı görülüyor. Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin hizmete açılması ile yeni terminale geçmesi gereken minibüslerin şimdilik hizmet vermeye devam ettiği garaj ve civarında bozuk yollar sürücülere zor anlar yaşatıyor. Uzun süredir devam eden yol sorunu ile birlikte bakımsız halin de ortadan kaldırılması isteniyor. Şehrin merkez konumundaki Aydınpınar Caddesi’nin çevre düzenlemesi ile birlikte özellikle yatırımlar konusunda önünün açılması, mevcut köy görünümünden de kurtulması gerekiyor.

Kokoreççi esnafı kötü görüntü oluşturuyor
Tüm yatırımları ve gelişmeyi içerisinde barındıran kuzey tarafının aksine Asar Deresi’nin güney yönünde problemler bununla da bitmiyor. Belediyenin otopark olarak kullandığı dere kenarındaki alanda ise kokoreççi esnafı kirli bir görüntü oluşturuyor. Akşam saatlerinde hizmet vermeye başlayan kokoreççi esnafının tam karşısında bakımlı bir çay bahçesi ve alışveriş dükkanları bulunuyor. Kendileri ise çadır, karavan ve tezgahlarda hizmet veriyor. Bu dağınık durum şehirde kötü bir hava yaratıyor.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Düzce Belediyesi tarafından seyyar esnafın eski otogar mevkiine yapılan yeni ünitelere taşınacağı açıklanmasına karşılık kokoreççiler, mevcut yerlerinde hizmet vermeye devam ediyor.

Haber: Ö. YILMAZ