Bu zamana kadar pazar yapmak için Düzce'ye gelen Aypınpınar Köyü sakinleri bugünden itibaren kendi köylerinde kurulan pazaryerinden alışveriş yapacak. Bugün cuma namazının ardından açılan pazar ile birlikte Aydınpınar Köyü Pazarı cuma günleri köy sakinleri için kurulacak. Bugün kurulan pazarın daha ilk günden rağbet gördüğü de gözlendi. Pazaryerini DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ile birlikte bir çok dernek yetkilisi de gezdi.

“Bu bir ilk oldu.”

Pazaryerini gezerken açıklamalarda bulunan Pazarcılar Odası Başkanı Hanife Gür, kurulan pazaryeriyle birlikte Aydınpınar Köyü sakinlerinin rahat ettiğini belirtti. Gür, “Bugün pazaryerini hizmete açtık. Böyle bir çalışmayla birlikte merkezden uzak bulunan Aydınpınar Köyü sakinleri de rahat nefes aldı. Pazaryerinin şimdilik bu imkanlarla hizmete açtık. Ama şimdiden gerçekten güzel olduğu ortaya çıktı.” ifadelerini kullandı.

“Aydınpınar'a hayırlı olsun.”

Pazaryerini gezen Sebze ve Balıkçılar Odası Başkanı Musa Sarı da açılışı gerçekleştirilen pazaryerinin Aydınpınar Köyü'ne hayırlı olmasını diledi. Sarı, “Böyle bir pazaryerinin açılışına emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten açılan pazaryeriyle birlikte köy sakinleri daha rahat alışveriş yapma imkanı buldu.” şeklinde konuştu.

“İlerleyen zamanlarda daha da geliştireceğiz.”

Bugün açılışı gerçekleştirilen pazaryerinin ilerleyen zamanlarda daha da geliştirileceğini belirten Aydınpınar Köyü Muhtarı Fazlı Keleş ise yaptığı açıklamada “Şimdilik bu imkanlarla pazar ihtiyacını karşılıyoruz. İlerleyen zamanlarda pazaryerini daha da geliştirmek için gerekli çalışmaları yapacağız. Bu konuda vatandaşlarımızdan biraz özverili olmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bugün açılan pazaryeri geniş bir alanı kapsarken pazaryerinde sebze ve meyveden giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar her şey bulunuyor.