İl Özel idaresi tarafından Aydınpınar yolunda yapılan genişletmesi çalışması devam ediyor. Bilindiği gibi daha önce Aydınpınar yolu dar olması sebebi ile bir çok kazaya sahne olmuştu. Yolda yapılan genişletme çalışmanın ardından 6 metre olan yolun genişliği yaklaşın 10 mtere olacak.

Belediye sınırlarından Çınarlı Köprüsü’ne kadar yapılacak olan yol genişletme çalışması sırasında trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, yolun daha önce 6 metre genişliğinde olduğunu ve araç trafiğinde sıkıntılar yaşandığını ifade etti. 6 metre genişliğinde olan yolun yaklaşık 10 metreye kadar genişleyeceğini belirten Üstünel, “Sağ ve sol olmak üzere yolda genişletme çalışmaları devam ediyor. Şuanda Çınarlı Köprüsü’ne gidiş yönünde çalışmalar devam ediyor. Bu kısım bitince Düzce istikametinde çalışma yapacağız. Ancak çalışmalar sırasında sürücüler bize hiç yardımcı olmuyor. Hızlı gittikleri için çalışmalarda hızlı ilerliyemiyoruz. Bu nedenle de zorluk çekiyoruz. Bu güzergahta çalışmamız bittiği takdirde 7 gidiş 7 geliş olmak üzere toplam 14 kilometre yol genişleme çalışması yapmış olacağız.“ ifadelerini kullandı.

Haber; A. N. KAYA