Kuyumcuzade Bulvarındaki kiralık binada zor koşullarda hizmet vermeye çalışan Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi yeni binası tamamlanmak üzere…Kaba inşaatın bitmesinin ardından dış cephe giydirmesi de tamamlan binanın teslimi önümüzdeki hafta yapılacak. Çevre düzenlemesine başlanılan binanın içinde de son rötüjler yapılıyor.

 

2012 yılının Ekim ayında temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı hastanesinin inşaatı bitmek üzereyken, aynı alan üzerinde 2010 yılında temeli atılan 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi inşaatı müteahhit firmanın yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle bir türlü tamamlanamıyor. Yeni müteahhit firmanın devralmasının ardından çalışmaların hızla devam etmesi beklenen inşaatta geçtiğimiz aylarda yine işçiler maaşlarını alamadıkları için ayaklanmıştı. Bir durup bir başlayan hastane inşaatının 2014 yılında da bitirilip bitirilemeyeceği merak konusu…

 

Kuyumcuzade bulvarı üzerinde bir binanın kiralık olarak kullanıldığı Ağız ve Diş sağlığı hastanesine geçtiğimiz yıllarda bir yeni bir bina yapılması karar alınmış ve yine geçtiğimiz yıllarda Aziziye mahallesinde bulunan fidanlık arazisinin üzerine inşaat yapımı başlanmıştı. O inşaat duraksızın devam etti ve haftaya teslimi yapılacak. 1 hafta sonra teslim edilecek olan merkezde hummalı bir çalışmanın devam ederken, aynı çalışma ne yazık ki 300 yataklı devlet hastanesinde görülemiyor. Aylardır aynı seviyede kaldığı görülen devlet hastanesi çürümeye devam ediyor.

Haber: S. KAŞKIR