Düzce sokaklarında her hafta sonu aynı manzaralar yaşanıyor. Özellikle İstanbul Caddesi’nde oluşan uzun araç kuyrukları nedeni ile Kervan Kavşağı’ndan giren bir araç İstanbul Caddesi’nden Kızılay Kavşağı’na kadar yaklaşık 20 dakikada gidebiliyor.

Düzce’de yeterli araç park alanlarının bulunmaması ve araç sayısının fazla oluşu nedeni ile hafta sonu Düzce trafiği içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Özellikle İstanbul Caddesi ve Atatürk Bulvarı’nda yaşanan yoğunluk nedeni ile araç sürücüleri trafikte sıkıntılı anlar yaşıyor.

Çoban’da yapılan dal-çık çalışması dolayısı ile trafik yoğunluğunun şehir merkezine doğru kayması nedeni ile de yoğunlaşan trafik özellikle çarşının yoğun olduğu saatlerde, içinden çıkılmaz bir durum içerisine giriyor.Bir de bu tıkanan trafiğe yol kenarlarına yapılan uygunsuz parklar eklenince özellikle İstanbul Caddesi’nde trafik tek şeride düşüyor ve bu da oluşan araç kuyruklarının uzamasına katkı sağlıyor.

İnsan sirkülasyonun yoğun olduğu saatlerde ise trafik polisleri kavşak noktalarda konuşlanarak trafiği açmaya çalışıyor ama yoğunluk nedeni ile onlarında bu durumu normale çevirmesi hiç kolay olmuyor. 

Yapımı devam eden ve acil ihtiyaçlar arasında olduğu trafiğe bakılınca anlaşılan katlı otoparkın bir an önce açılmasını isteyen vatandaş, şehir merkezinde oluşan araç yoğunluğunun azalması gerektiğini düşünüyor.

Haber; R. BAL