Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Düzce'ye gelişinin 80. yıldönümü münasebetiyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) bugün Gümüşova'nın Selamlar Köyü'nde basın açıklaması gerçekleştirdi.
Düzce'ye gelişinin 80. yılında duraklayarak ayran içtiği ve adını verdiği Selamlar Köyün ‘de Atatürk'ü anmaya katılanlar arasında Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Müjgan Çakman ve Cumhuriyet Halk Partililer, İşçi Partisi'ni temsilen Nazmi Subaşı, Eğitim İş Sendikasını temsilen Hüseyin Arslan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Atay Yılmaz ve dernek üyeleri katıldı.

Her sene 18 Temmuz’da coşkulu bir kutlama yapılan Selamlar'da bu sene 18 Temmuz’un Ramazan Ayı'na denk gelmesi sebebiyle kutlama yapılmadı ancak köyde katılmak isteyenlere iftar düzenlenecek ve mevlüt okutulacak.


Gündüz saatlerinde de bir anma programı gerçekleştiren Atatürkçü Düşünce Derneği adına konuşan Onursal Başkan Emekli Felsefe Öğretmeni Nevin Teke, Atatürk'ün Selamlar Köyü'nde geçen zamanını ve yaşadığı anıları anlattı.


Teke, " Atatürk'ün Düzce'ye ve Selamlar Köyü'ne gelişinin 80. yıl dönümünü kutlamak üzere bir araya geldik. Atatürk'ü anmak üzere bir aradayız. 80 yıl önce bugün Atatürk Bolu'dan Düzce'ye gelmiş Düzce'den de İstanbul'a dönerken Selamlar Köylüleri Atatürk'ü durduruyorlar ve ayran ikram etmek istiyorlar. Atatürk de bu isteği kabul ediyor ve duruyor. Bu köyün eski adı İbrahim Ağa Köyü'ymüş ama köydeki insanlar kendisini coşkuyla karşıladı ve selamladı diye Atatürk’te bu köyün adı Selamlar Köyü olsun demiş" şeklinde anlattı.


Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği Onursal Başkanı Nevin Teke'nin konuşmasının ardından, günün önemi sebebiyle evlerin camlarına ve balkonlarına Türk Bayrağı ve Atatürk Bayrağı asan köy sakinleri Atatürk'ü anmak için toplanan grubu bahçelerinde ağırladı.

 

 

 

 

 

Haber;E.Tınaz