Yığılca’da taş ocağı kamyonlarının kullandıkları yol üzerinde yaşayan insanlar için tehlike oluşturması, ayrıca ilçenin turizm değerlerinden biri olan Sarıkaya mağarasına da aynı bozuk yoldan gidiliyor olması acilen yeni bir güzergah bulunması gerekliliğini ortaya çıkardı.
Yığılca Kaymakam Mehmet Özcan, Gökçeağaç ve Hocatman Köyü Belen Mahallesinde faaliyet gösteren mermer ocaklarını ziyaret etti. Ziyaret esnasında mermer ocakları tarafından Gökçeağaç - Sarıkaya köy yollarına verilen zarar ve nasıl bir çözüm üretilmesi gerektiği görüşüldü.

Özcan, aynı zamanda ilçe turizm potansiyeli için önemli olan, Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 1. derece sit alanı olarak ilan edilen Sarıkaya Mağarasına ulaşabilmek için de bu yolun kullanıldığını, değişik bir güzergah belirlenerek mermer ocaklarına ait araçların belirlenen güzergah üzerinden seyir etmeleri gerektiğini belirtti. Mevcut kullanılan yolun şu an Gökçeağaç Köyüne bağlı Şabanköy mahallesinden geçtiğini ve burada bulunan insanlar için tehlike arzettiğini ifade eden Özcan, ayrı bir güzergah belirlenmesinin zaruriyetini mermer ocaklarının yetkilileriyle paylaştı.

Haber; H. İŞCAN