Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Mera Islah ve Amenajman Projesi” kapsamında ıslahı tamamlanan Yenitaşköprü Merasının açılışı yapıldı. Açılışa Vali Ali İhsan Su, Düzce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Garnizon Komutanı Ramazan Akça ve Düzce Milletvekili Fevai Arslan katıldı. Diğer milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır ise mesajlarını ilettiler.

 



Açılış ilk olarak İstiklal Marşı ve Saygı Duruşuyla başladı. Sonrasında protokol konuşmalarıyla devam etti. Vali Ali İhsan Su konuşmasında bu gibi faaliyetlerin öneminden bahsetti.

 

Su, " Hayvanların iyi beslenmesi hem süt üretiminin artırılması iyi beslenmeye bağlı, iyi beslenmek iyi yem kullanmakla mümkün. Bu gün bu tür meraları gerçekleştiriyoruz ki vatandaşlarımız daha az maliyetle daha çok üretim yapsınlar. Bu gün burada 340 dönüm alan var. Bunun 150 dekarını ıslah ettik.”dedi.

 


Vali Su'nun ardından konuşan milletvekili Fevai Arslan süt inekçiliğinin ve büyükbaş hayvancılığın önemini anlattı.

 

Arslan, " Yem maddeciliğinin %80'i silaj oluşturur. Silaj 10 sene öncesine kadar bu bölgenin üretimin ana damarlarından bir tanesiydi. Süt ürünlerinin tüketilmesinde en büyük ve en hızlı tüketen bölge batı bölgesi. Yani Düzce'den başlayıp Sakarya Kocaeli, İstanbul, Trakya'ya kadar giden bölge.” dedi.


Konuşmaların ardından yarışmalarında dereceye giren öğrenciler protokol üyelerinden hediye tabletlerini aldılar. Sonrasında ise Protokol üyeleri açılış kurdelesini kestiler. Kurdele kesiminin ardından açılış Yeni Taşköprü İlkokulu Folklor Grubu'nun gösterileri ve ikramlarla son buldu.