Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kaynaşlı’yı ziyaret eden Vali Zülkif Dağlı, Kaymakamı Mahmut Şener, Belediye Başkanı Erol Bayraktar, İlçe müdürleri ve il genel meclis üyeleri tarafından karşılandı.  Ziyarette Dağlı’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Yılmaz Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ile diğer bazı kurum müdürleri de yer aldı. 

Vali Zülkif Dağlı, Kaynaşlı programı kapsamında ilk olarak Kaymakam Mahmut Şener’den ilçeyle ilgili bilgiler aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Kaynaşlı Belediyesine geçen Dağlı, burada Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar’dan belediyenin çalışmaları hakkında brifing aldı. Dağlı ayrıca Kaynaşlı Ziraat Odası, Muhtarlar Derneği, Esnaf Odası’nı da ziyaret etti.

Kaynaşlı ilçesindeki ziyaretinde yürümeyi tercih eden Vali Dağlı, ilçe merkezinde bulunan pazaryeri içerisinde de pazarcı esnafıyla sohbet ederek hatırlarını sordu.

“Bağımlıların kurtarılması için önemli bir adım olacak”
Vali Dağlı yaptığı açıklamada Kaynaşlı ziyareti ile ilçelere düzenledikleri ziyaretleri tamamladıklarını söyledi. Kaymakamlığın projelerini incelediklerini belirten Dağlı, yapmayı planladıkları iki müjde hakkında şöyle konuştu:“Belediye başkanlığımızın gerçekleştirdiği projeler ve bundan sonra yapmayı düşündüğü yatırımlarla ilgili bilgi aldık. Kaynaşlı gayet iyi. Ayrıca Yeşilay Başkanlığı’mızın burada daha aktif olduğunu gördüm. Geçtiğimiz günlerde Yeşilay Başkanını İstanbul’da ziyaretimde de Kaynaşlı ilçemize büyük bir Rehabilitasyon Merkezi ve Kamp Merkezi yapılması konusunda fikirleri olduğunu ve yakın zamanda geleceklerini söyledi. Bu da hem ilçemiz için hem ilimiz için ve çevre illerdeki buna benzer bağımlıların kurtarılması için önemli bir adım olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Madde bağımlılığına karşı mücadeleye devam
Vali Dağlı, Düzce gündeminden düşmeyen ve haber merkezi olarak sıkça dile getirdiğimiz madde bağımlılığına karşı mücadele konusunda yapılan çalışmalar hususunda da bilgilendirmelerde bulundu.

Dağlı, “Madde bağımlılığı ile mücadele konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Bunu biz sadece emniyet, jandarma komutanlığımız, milli eğitim müdürlüğümüz, il müftülüğümüz, gençlik spor müdürlüğümüz ile değil bunun yanında sivil toplum kuruluşlarımızı ve ayrıca amatör spor kulüplerimizi bu işin içine katarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu daha anlamlı ve çözüme kavuşma konusunda daha kolay olacağını düşünüyoruz.” ifadelerinde bulundu.