Düzce’nin en çok ve en uzun süre tartışılan konusu olma ünvanını açık ara önde götüren Yenikent Bağlantı Yolu’nda bahar aylarında başlayan çalışmalar yeniden beklemeye geçti.

 

Hafriyat çalışmalarının Kazukoğlu Köyü içinden geçen kanal yoluna ulaşmasının ardından umutlanan vatandaşlar çalışmalara ara verilmesiyle yeniden hayal kırıklığına uğradı.

 

Bağlantı yolu çalışmalarına özel ödenek bulunmasına rağmen, çalışmaların durması, ödeneğin Düzce’ye ulaşmasının gecikmesine bağlanıyor. Sınırlı bütçelerle hareket eden İl Özel İdaresi ve Düzce Belediyesi’nin olanakları ile daha fazla çalışma yapılmasının güç olduğu belirtilirken, söz konusu ödenek ilimize geldiğinde de özel sektörden hizmet satın almak için gereken bürokratik işlemlerin gerçekleştirilmesi için ayrıca zaman geçeceği öne sürülüyor.

 

Bilindiği gibi İl Özel İdaresi, çalışmaların özellikle mazot parası nedeniyle bütçeye yaptığı baskı yüzünden başka kalemlerden ödenek aktarılması yoluna başvuruyordu. Özel idare ve belediyenin kendi bütçelerinden bağlantı yolunu tamamlaması mümkün görünmüyor.