Son olarak Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın da çalışmaları yerinde incelediği bağlantı yolu tamamlanma noktasına geldi. 8 Nisan'da konuyla ilgili açıklamalar yapılmış ve yolun bir ay içinde tamamlanacağı söylenmişti. Zaman geldi ve verilen tarihin dolmasına bir hafta kaldı. Hava şartlarının da yağışlı geçtiği şu günlerde bağlantı yolundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Özellikle Yenikent'te oturan vatandaşlar için yıllardır merak konusu olan Düzce ile Yenikent arasındaki bağlantı yolu trafiğe açılmış ama yol vatandaşları sorunlar nedeniyle mutlu etmemişti. Yol, son olarak ta Bağlantı Köprüsüne bağlantılarıyla adından söz ettirmişti. Bağlantı köprüsündeki son gelişmeleri Vali Bülent Kılınç ve Belediye Başkanı İsmail Bayram da incelemişti.

Diğer taraftan çalışmalar kapsamında özellikle bağlantı köprüsünün bağlantı girişlerinde çalışmalar yapılıyor. Yollarda düzenleme çalışmalarının ardından kavşak ve köprü üzerinde de çalışmalar başlatılacak. Bu çalışmaların bir hafta içinde bitip bitmeyeceği ise ilerleyen günlerde belli olacak.

Kamulaştırma sorunu yaşanan Bağlantı Yolu'nun TOKİ kesimindeki sorun çözülene kadar ise yol TOKİ yolundan trafiğe açılacak.