Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarla önemli bir mesafe alınan ve geçtiğimiz haftalarda başlayan çalışma ile hafriyat çalışmaları Kazukoğlu köyünün içinden geçen kanal yoluna kadar ilerleyen Bağlantı yolunun kervan bölümündeki  kavşağın yarısında herhangi bir ilerleme sağlanamıyor.

 

Yolun bu sene ulaşıma açılacağının açıklanmasına rağmen, kavşağın durumunun ne olacağı hala belirsizliğini koruyor. İstanbul yönünden gelen araçların Yenikent’e gidebilmesi için hala şehir içinden veya kavşağın hemen yanındaki toprak bağlantı yolundan geçmesi gerekiyor. Aynı şekilde Ankara Yönünden gelerek Kervan Kavşağından şehir içine girmek isteyen araçların da aynı yolu kullanmaktan başka çaresi yok.

 

Tamamlandığı zaman Kervan Köprüsü üzerinden bakıldığında dört yapraklı bir yonca görünümüne kavuşacak olan yolun şu anda sadece Yenikent tarafında kalan iki yaprağı yapılabilmiş durumda. Kent merkezi veya Fiskobirlik tarafındaki bölümlerde ise geçen yıldan bu güne kadar herhangi bir çalışma yapılamadı.

 

Kervan Kavşağı’nın Fiskobirlik tarafında kalan bölümünden geçen araçların yarattığı toz ise ayrı bir sorun oluşturuyor. Vatandaşların yağışlı havalarda çamur, kuru havalarda toz nedeniyle yükselen şikayetlerinin defalarca kamuoyuna yansımasına rağmen, bu konuya da ara sıra toz kalkmaması için sulamak dışında bir çözüm arayışına gidilemedi.