Kazukoğlu Köyü'nde eski evini sökerek yerine inşaat yapmak isteyen ve gereken tüm izinleri alan vatandaş, inşaata başladıktan sonra belediyeden gelen bir yazı ile inşaat durdurulunca büyük şaşkınlık yaşadı.

Kazukoğlu köyünde bir bakkal dükkanı işleten ve işyerinin hemen yanında bulunan ahşap evinin yerine yeni bir ev yapmak isteyen Ömer Taymaz, belediyeye başvurarak imar izni aldı. 18 temmuz tarihinde imar iznini alan Taymaz, aynı zamanda eski evini sökebilmek için yıkım ruhsatı da aldı.

Evinin projesini çizdirerek ruhsat alan Taymaz, inşaat çalışmalarına başladıktan kısa bir süre sonra, 12 Ağustos tarihinde, kendisine belediyeden inşaatı durdurmasını isteyen bir yazı gelince şaşkınlığa düştü.Hemen belediyeye giderek durumu araştıran Taymaz'a 18 Ağustos tarihinde Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Pehlivan'ın imzasıyla yola yaklaşma mesafesinin 25 metre olarak tespit edilmesi nedeniyle inşaata devam etmesinin mümkün olmadığına ilişkin bir yazı daha geldi.

Kendisiyle beraber 11 kişiye daha aynı yazının geldiğini öğrendiğini dile getiren Taymaz, şu ana kadar 85 metreküp beton harcadığını, inşaata devam edebilmesi için belediye encümeninden çıkacak kararı beklediğini dile getirerek, “Eğer encümenden inşaata devam izni çıkmazsa, gerekli yasal işlemleri yapmaya kararlıyım” dedi.

İnşaat için oldukça büyük masraf ettiğini, özellikle inşaat demirlerinin bekleme süresi boyunca paslanmasından ve denetimlerde uygunsuz bulunmasından endişe ettiğini söyleyen Taymaz, inşaatı sürdüren ustaların da başka bir yerde çalışmaya başladığını, karar ne çıkarsa çıksın kendisinin zarar gördüğünü ifade etti.