Depremlerin ardından kurulan ve yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı Yenikent'e ulaşımı sağlayan bağlantı yolu, yaşanan birçok tartışmanın ardından ilk kez sıcak asfalt ile tanıştı.

Üç gündür tesviye çalışmalarının yapıldığı yola ilk sıcak asfalt öğle saatlerinde kervan köprüsü üzerinde döküldü. Bitüm malzemesi sıkıntısı yaşanmazsa çalışmanın bir ay ila 45 gün arasında tamamlanması bekleniyor. Çalışma tamamlandığında sadece Kervan mevkiinde bulunan yonca kavşak ile ilgili çalışmalara başlanacak.

Yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki yolun beton asfalt ile kaplanması işlemi Kervan Köprüsü üzerinden başlayarak Yenikent yönünde devam ederken, kanal Yolu ve Yenikent Birinci Bölge arasında kalan bölümde de hafriyat çalışmaları devam edecek. Bu çalışmanın tamamlanması ile birlikte de bu bölüm de asfaltlanarak yıllardır süren bir sorunun önemli bir bölümü tarihe karışacak.

Çalışmaları yerinde izleyen Belediye Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy, yaklaşık beş kilometrelik bir yol boyunca çalışma yapacaklarını, yolun duble olduğu hesaba katılırsa on kilometre asfalt yapılacağını söyledi. Yenersoy, 42 bin ton asfalt malzemesi kullanılacağını, toplam maliyetin ise 5,5 Milyon YTL olduğunu söyledi.

Yenersoy Bitüm malzemesinde bir sıkıntı yaşanmaması durumunda çalışmanın bir ay ila 45 gün arasında süreceğini, Bitüm malzemesinin yetişmemesi durumunda ilave önlemlerin alınacağını da sözlerine ekledi.