Geçtiğimiz hafta içinde başlanması beklenirken Belediyenin araç kiralama işlemlerinin bitirilememesi nedeniyle geciken Yenikent Bağlantı Yolu’nun tamamlanması sürecinde, kurumlar arasında eşgüdüm eksikliği hemen dikkat çekiyor.

 

Bağlantı yolu’nun belediye ve Özel idare’nin işbirliği ile tamamlanacağı geçtiğimiz yıl sonbahar aylarından itibaren biliniyordu. Geçtiğimiz yıl havaların bozulması ile ara verilen yol çalışması için önce kış aylarının geçmesi beklenmiş, ardından Nisan ayının 20’sinden itibaren hava sıcaklığının 20 derece civarına yükselmesinin beklendiği ifade edilmişti. Son olarak Mayıs Ayı İl Genel meclisi toplantılarının birinci birleşiminde bugün sona eren hafta içinde çalışmalara başlanacağı açıklanmıştı.

 

Ancak çalışmalara başlanmasının bu hafta içinde de sağlananamaması üzerine basında çıkan haberlere cevap veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kenan  Üstünel, özel idarenin hazır olduğunu, ancak belediyenin araç kiralama işlemlerinin uzamasının  çalışmanın başlama tarihini geciktirdiğini söyleyerek topu belediyeye atmıştı.

 

Açıklama başta Yenikent sakinleri olmak üzere pek çok kesimden eleştiriler aldı. Eleştirilerin temel noktasını  ise aylardır başlanacağı bilinen bir çalışma için araç ve iş makinesi  kiralama işlemlerinin neden son ana bırakıldığı oluşturuyor. Bir diğer eleştiri de işi birlikte yapan iki kurumun birbirinden habersiz tarih verdiği, bunun da kurumların birlikte çalışma alışkanlığının olmadığını gösterdiği şeklinde yapılıyor.

 

Başlangıcından bu  güne kadar Düzce’de şikayetlerin ana kaynaklarından biri olan Yenikent Bağlantı yolu’na başlanması gecikirse, zaten kış aylarının etkisiyle giderek bozulan yol hakkındaki eleştirilerin arkası daha uzun süre kesilmeyecek gibi görünüyor.