Düzce Belediyesi, “Yaşanır ve Daha Temiz Bir Düzce İçin Temizlik Kampanyası” adı altında bahar temizliğine başlıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları sonucu Düzce’deki 56 mahallenin tamamında temizlik çalışması yapılacak.

9 Haziran Pazartesi günü Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından başlatılacak olan kampanyanın ilk adresi Ağa Mahallesi olacak. Ağa Mahallesi’nin ardından kampanya kapsamında 56 mahallenin ana arterleri, cadde ve sokakları yıkanacak. Müdürlüklere bağlı özel ekipler tarafından kampanya süresince inşaat atıkları, yabani otlar da temizlenecek, bordür taşları ve çöp konteynırları dezenfekte edilecek.

Belediyeye ait özel araç ve personelin katılımıyla gerçekleştirilecek olan kampanyaya, esnafından ev hanımına, işçisinden memuruna, öğrencisinden siviline herkesin destek vermesi bekleniyor. Düzceliler ‘in el ele vererek gerçekleştireceği bu özel kampanya 5 adımdan oluşuyor.

Birinci adımında cadde ve sokaklar süpürge araçlarıyla süpürülecek, ikinci adımda Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler el ile çöp toplama ve mıntıka temizliği yapacak. Kampanyanın üçüncü adımında konteyner etrafında varolan moloz ve bahçe atıkları temizlenecek. Dördüncü adımda ise konteyner yıkama ve dezenfeksiyon çalışması yapılacak. Son adımda da ana arter ve parklar yıkanacak.

“Temiz bir Düzce için el ele” sloganıyla yola çıkılan bu kampanya sonucu kısa bir zaman içerisinde daha temiz bir Düzce’ye kavuşulması hedefleniyor.

 

 

Haber;C.Üstüner