Yaz sıcaklarının bastırdığı bugünlerde, su cenneti olan Düzce’de bazı köylerde yine susuzluk yaşanıyor. Yıllardır su probleminin çözülemediği Bakacak Köyü’nde 20 gündür su yok! Köyde yaz kış ara ara kesilen su kesintisi 20 gündür doruk noktaya ulaştı. İshale hattındaki arıza nedeniyle yaşanan su kesintisi için paletli iş makinası isteyen köy halkı günlerdir beklemede. İl Özel İdaresi’nden talep edilen iş makinelerinin heyelan ve yol çalışmaları yaptığını söyleyen köy halkı, “heyelan ve yol, yaz ayında sudan daha mı önemli?” diyerek sitem ediyor. Yetkililerin duyarsız olduğundan şikayetçi olan vatandaşlar, su sorununu defalarca gündeme getirmelerine karşın yetkililerin ilgisiz kaldığını öne sürdü.

İshale hattına yapılacak bir bypass ile sorunun çözüleceğini söyleyen köy sakinleri, teknik hatalardan dolayı köyde suların yaz kış olmadığından yakındı. 2-3 ayda bir arıza çıktığını belirten Bakacak Köyü sakinleri, artık geçici değil kalıcı çözümler bekliyor.

Öte yandan Bakacak Köyü’ndeki yaşanan susuzlukla ilgili daha önceden “hatalı proje” tezi gündeme getirilmişti. İçme suyu ishale hatlarının yanlış projelendirildiği öne sürülmüştü.  Bu haberlerin gündeme gelmesinin ardında özel idare yetkilileri köye gelerek hat üzerinde inceleme yapmıştı.