Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Asarsuyu Deresi’nin ıslah edilmesi amacıyla yürütülen toplu makinalı çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar derenin 2 bin 88 metresi temizlenirken yıl sonunda tamamlanması hedeflenen çalışmaların 2 milyon 800 bin TL’ye mal edileceği bildirildi.

İnsanımızı ve toprağımızı korumaya devam edeceğiz”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce'deki çalışmalara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde ıslah çalışmaları konusunda çok muazzam işler yaptıklarını belirterek, “Özellikle Karadeniz bölgesinde hem inşa ettiğimiz taşkın koruma tesisleri ile hem de yaptığımız toplu makinalı çalışmalarla muhtemel taşkın zararlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bakanlık olarak bu tür projelerle Karadeniz bölgesi başta olmak üzere insanımızı ve toprağımızı korumaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Toplamda 5.430 metrede çalışma gerçekleştirilecek

Bakanlık bilgilendirmesinde ise şunlar kaydedildi: "Bolu Dağı eteklerinden doğup Düzce il merkezinden geçerek Küçük Melen Çayı’na mansaplanan Asarsuyu Deresi’nde gerçekleştirilen toplu makinalı çalışma ile dere yatağında biriken rusubi malzemeler temizlenerek muhtemel taşkın zararlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Toplamda 5 bin 430 metrelik mesafede gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında 197.368 m3 kazı, 355.262 ton da kazı nakli sağlanacak. Şu ana kadar derenin 2 bin 88 metresi temizlenirken 75.925 m3 kazı yapıldı ve 135.354 m3 nakliye tamamlandı. Yıl sonunda tamamlanması hedeflenen toplu makinalı çalışma 2 milyon 800 bin TL’ye mal edilecek."

Haber: C. ÜSTÜNER