Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun 9 tesisin temel atma törenine katılmak üzere bugün Düzce'ye yaptığı ziyarette, ilçelere uzun süredir kazandırılması beklenen atık su arıtma tesisleri konusu da gündeme geldi.

 Valilikte bürokrat ve yerel yöneticilerle bir toplantı gerçekleştiren Bakan Eroğlu'na atık su arıtma tesislerine olan ihtiyaç da aktarıldı. İlki Kaynaşlı'ya yapılacağı duyurulan tesis çalışmaları için Bakan Eroğlu'ndan süreci hızlandırması talep edildi. İstanbul'un su ihtiyacının karşılanması amacıyla hayata geçirilen Melen Barajı Projesi kapsamında su temin edilen Düzce'de hakim olan kirliliğin önüne geçmek adına büyük önem taşıyan atık su arıtma tesisleri ile ilgili toplantı sonrası basına açıklamada bulunan Bakan Veysel Eroğlu, "Onları da yapacağız." dedi. Bakan'ın bu sözü ile yıllardır bekleyişte olan yatırımın hız kazanması umut ediliyor.

10 yıldır şehre kazandırılamadı
Öte yandan Merkez ve Akçakoca dışında Düzce'nin ilçelerinde atık su arıtma tesisi olmaması göz göre göre Melen başta olmak üzere nehirlerin kirletilmesine yol açıyor. 2007 yılında gündeme gelen Melen Suyu Projesi ile birlikte ilçelere yapılacağı açıklanan atık su arıtma tesisleri, 10 yıldır şehre kazandırılamadı. Önce DSİ ile İSKİ arasında yaşanan anlaşmazlıklar sonra proje değişiklikleri gecikme gerekçesi olarak öne sürüldü. Katı atıktan sonra belediyelerin en başlı yaşadığı sorun olan atık su arıtma konusunda devam eden bekleyiş Düzce'nin su kaynaklarına büyük zarar veriyor.

Haber: C.ÜSTÜNER