Gürcistan Diaspora Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve Gürcistan Ankara Büyük Elçisi İraki Koplatadze Düzce’ye geldi. Düzce Gürcü Kültür Derneği’ni ziyaret eden Gürcistan heyeti dernek başkanı ve üyeleri tarafından karşılandı. Dernek Başkanı Aydın Kubilay ve üyelerle tek tek tokalaşan Bakan Dumbadze, takdim edilen çiçeği kabul etti.

 

 

Dernek Başkanı Aydın Kubilay, Gürcistan Devlet Bakanı Dumbadze ve Gürcistan Büyükelçisi Koplatadze, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Gürcü derneği hakkında bilgi verdi.Binin üzerinde üyeye sahip olduklarını söyleyen Kubilay, hayatın her noktasına tutunan Gürcülerin Düzce’ye katma değer sağladığını söyledi.

 
Kubilay'ın ardından konuşan Gürcistan Devlet Bakanı Gela Dumbadze, Türkiye Gürcistan ilişkilerinin her geçen gün daha da iyiye gittiğine dikkat çekti, Türkiye’de oturan Gürcülerin parlemantoda asgari basamaklardan yüksek mevkilere gelmesinin gurur verici olduğunu söyledi.
 

Gürcistan Devlet Bakanı Dumbadze ve Gürcistan Büyükelçisi İraki Koplatadze, Düzce Gürcü Kültür Derneği'ne yaptıkları ziyaretin ardından, Düzce'den ayrıldılar.

Haber; S.Kaşkır