Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Düzce’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci bir gününü Düzce’ye ayırdı. Tüfekçi’nin ilk durağı Valilik oldu. Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve kurum müdürlerince karşılanan Bakan Yardımcısı Tüfekçi, şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamına geçti.

Vali Fidan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek bakanlığın Düzce’de yatırımın çok olduğuna dikkat çekti. Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi de sözlerine Bakan Eroğlu’nun selamı ile başladı. Düzce’ye 13 yılda 183 milyon yatırım yapıldığını kaydeden Tüfekçi, Akçakoca’daki barajı içme suyu ishale hattları taşkın korumaları ve milli park projeleri hakkında bilgiler verdi.

TÜFEKÇİ: milli parkları sektör haline dönüştüreceğiz

Bakan Veysel Eroğlu’nun Düzce’ye çok önem verdiğini hatırlatan Tüfekçi, “ Bolu ve Düzce’yi bir bütün halinde Milli Parklar alanında sektör haline gelmesini planlıyoruz. Doğa Turizm denilen alanı sadece Düzce değil bir bütün halinde düşünüyoruz. Bu güzel yerleri biran önce turizme kazandırmak istiyoruz. Bunun için de gerekli adımları attık.” dedi.


Konuşmaların ardından Vali Fidan, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi’ye tablo takdim etti. Valilik ziyaretinin ardından Tüfekçi Güzeldere Şelalesine hareket etti.

 Bakan yardımcısı Tüfekci’ye Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı müdürlüklerin Bölge ve İl müdürleri ve siyasilerde eşlik etti.


“Doğa turizmine kazandırılması için gereken çalışmaları bakanlık adına yürüteceğiz”

Şelaleyi gezen Bakan Yardımcısı Tüfekci gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Düzce’mizin tanıtılmasında ve adeta bir miras olarak ortaya konması önemli bir konuma sahip bir noktadayız. Güzeldere ile alakalı projelerimizi yoğun bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Gölyaka Belediyemizin kaymakamlığımızla birlikte gayretleri var. Bu güzelliği Türkiye’ye tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Biz şuan devam eden çalışmaların daha da genişletilmesi arzusu içerisindeyiz. ‘Gidip görmediğiniz gözünüzle görmediğiniz hiçbir yer sizinle alakalı değildir.’ diye bir söz vardır. Bizde gezerek görerek ne yapabileceğimizi görmek için buradayız. Sadece burası değil, tabiat parkı alanlarımız var. Düzce’deki bu alanlarımızın doğa turizmine kazandırılması için gereken çalışmaları bakanlık adına yürüteceğiz.”

Tüfekçi ve beraberindeki heyet, Güzeldere şelalesinden sonra Düzce Belediyesi’ne geçti. Belediye makamında Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından Tüfekçi’ye kısa bir brifing verildi.

KELEŞ: Rekor denilecek köprü yaptık!

Başkan Keleş, “Düzce’de yaklaşık 20’nin üzerinde köprü yapıldı. Hatta biri rekor denilebilecek bir köprü. 50 metre boğaz köprüsü genişliğinde yaptık. Ve bu köprüyü otobana bağlayacağız. Onun dışında bir çok rekreasyon alanı yapılıyor. Düzce’nin içme suyu problemine köklü bir çözüm üretiliyor. Uğur Suyu üzerine yapılacak göletler su problemini kökten çözecek. Hasanlar Barajından Düzce’nin içme suyu problemini çözmüş olacağız. “dedi.

TÜFEKÇİ: Proje üretin!

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi de Düzce’de  birlik ve beraberlikten mutluluk duyduğunu söyledi. Tüfekçi’nin idarecilerden bir de isteği oldu: “ bin 71 gölet içerisinden önemli bir faaliyeti bakanımız start verdi. Yeni alanlar varsa projeler üretelim. Sizden proje istiyoruz. Bakanlığımız hazır. Özellikle köylerimizin kalkınması çok önemli. Yapılacak küçük bir gölet, oraya can katacak. Vahşi sulamadan da vazgeçtik, damlama sistemi yapıyoruz. Burada da öyle alanlar varsa bakanlığımızla irtibata geçsinler. “

Öğrencilik yıllarında İstanbul’da yaşadığı su sıkıntısını anlatan Tüfekçi, bu sorunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı ile orman ve su işleri Bakanı Veysel Eroğlunu’nun İski Müdürlüğü yaptığı dönemde kökten çözüldüğünü ve Melen Projesi ile İstanbul’a önemli kaynak sularının gittiğini belirtti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ziyaret sonunda bakan yardımcısı Tüfekçi’ye çeşitli hediyeler takdim etti.

“Bizim davamızın esası gönül alma üzeredir”

Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci Düzce Belediyesi ziyaretinin ardından bir sonraki adresi Ak Parti İl Başkanlığı oldu. Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Tüfekci’ye teşekkür ederek Düzce hakkında bilgi verdi. Tüfekci’de sözlerine teşekkür ederek başlayarak düşüncelerini ifade etti. Kendisinin bir hemşeri olarak kabul edilmesini isteyen Tüfekçi, şunları söyledi: “Düzce Milletvekillerimiz, Düzce’mizin sorunları bize iletiyorlar. Bu konuda çok gayret gösteriyorlar. Belediye başkanımızda tecrübesiyle çaba gösteriyor. Teşkilat olarak hiç çekinmeden gece gündüz bizi aramanızı istiyorum. Biz sizlerin emrinizdeyiz. Görev süremde 3.ayım bir tek kardeşimi geri çevirmedim. Sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Kim olursa olsun, buraya gelen kardeşlerimizin yüz ifadesiyle memnuniyetsiz ayrıldığını hissederseniz mutlaka gidin kolundan tutun ve konuşun. İşini yapamasanız da gönlünü alın. Gönül almak çok önemlidir. Bizim davamızın esası gönül alma üzeredir.”

Tüfekçi, Ak Parti teşkilatının ardından ziyaretlerine Orman İşletme müdürlüğüyle devam etti.


Haber;S.KAŞKIR-İ.KELEŞ-Y.SEVER