5 tesisin maliyeti 31 milyon TL

Daha önce bir çok kez Düzce'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bu kez temel atmak için yarın (15 Ocak) Düzce'de olacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda saat 10.00’da düzenlenecek olan temel atma merasimi ile 31 milyon TL yatırım bedelli 5 adet tesisinin temel atma törenine katılacak. Bakan Eroğlu, düzenlenecek temel atma merasiminde Devlet Su İşleri (DSİ)’ne ait Akçakoca Barajı İçmesuyu İsale Hattı ile 4 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak.

“Düzce’nin 2040 yılına ihtiyacını karşılayacağız”

Düzce ziyareti öncesi bir açıklama göndere Bakan Eroğlu, Akçakoca Barajı İçmesuyu İsale Hattı ile ilçenin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılayacaklarını kaydetti. Bakan Veysel Eroğlu “2040 yılı nüfusuna göre Akçakoca ilçe merkezine yılda 5,05 milyon m3 içme ve kullanma suyu temin edeceğiz. Ayrıca temelini atacağımız taşkın koruma tesisleri ile Kaynaşlı ilçe merkezi, 1 yerleşim yeri, 7 köy ve 18 bin dekar zirai araziyi de taşkın zararlarından koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Son 3 yılda 359.5 milyon TL’lik 43 müjde

Öte yandan bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun programı çerçevesinde ayrıca 2013-2014 yılları arasında Düzceliler'e verdiği 24 müjdeye ilave olarak 273 milyon liralık yatırım bedeline sahip 19 müjde daha vereceği aktarıldı. Bakan Eroğlu'nun böylece son 3 yılda Düzce’ye 359,5 milyon liralık 43 müjde vermiş olacağı belirtildi.

Ziyarette ayrıca Kaynaşlı, Cumayeri, Gümüşova ve Yığılca'da yapımı dört gözle beklenen atık su arıtma tesisleri ile tamamlanmayı bekleyen Efteni Gölü Islah Projesi'nin de Bakan'a aktarılarak hızlandırılması bekleniyor.

HABER;C.ÜSTÜNER