MANŞET programına konuk olan MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, sanayici ve iş adamlarının sorunlarına değindi. Çakmak, derneğin işleyişi ve faaliyetleri hakkında bilgiler vererek sözlerine başladı. MÜSİAD'ın son olarak Bandırma'da bir araya geldiğini ve eğitimin gündeme alınarak neler yapılabileceği hakkında görüş alış verişinde bulunulduğunu aktardı.


DÜZCE'DE EĞİTİMİ TEKLİ YAPMAK İSTİYORUZ

Çakmak Düzce'de eğitim adına neler yapılabilir noktasında ise şunları ifade etti. "Düzce'de ikili eğitim var biz bunu tekli eğitime almak istiyoruz. Bunu nasıl yaparız, kampüs yapılacak Düzce'de. Bazılarının tahsis edilmemiş, bizim tahsis edilmiş kampüs yerimiz var. Burası gündeme geldiğinde liseleri buraya alacağız. Hem o kampüs kapsamlı güvenli bir yer olduğu için faydalı olacak. Düzce'miz son 5 yılda 5 katrilyon yatırım almış bir il. Düzce'mizde 36 okul aynı anda yapılıyor"

OTOBAN BAĞLANTISIYLA İLGİLİ SÖZ ALDIK

Otoban bağlantısıyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'nda söz alındığının hatırlatılan Çakmak, normalde organize sanayiyle otoban arasının bir buçuk kilometre olduğunu fakat merkezden bağlantının olmamasından dolayı 15 kilometre yol giderek Gölyaka ve Kaynaşlı'dan girmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çakmak, Ulaştırma Bakan'ından alınan sözü dile getirdi. Başkan Çakmak, "Biz kesinlikle oranın bütün işlemlerini hallettik. Şuan proje aşamasında yani biz bunu ihale aşamasına getirdik. Orda sorunlar vardı. Bunları hallettik. Biz 26 Nisan'da sunduk. Bir an önce ihaleye çıkaracağız. Sizi rahatlatacağız dediler"

Başkan Çakmak Düzce'nin depremin hemen ardından il olduğunu hatırlattı. Düzce gibi deprem yaşayan Van'a hayran kaldığını söyledi. Düzce, Van'a yapılan yatırımların yüzde 10'unu alabilseydi diyen Çakmak, yalnız Türkiye'de değil Avrupa’da bile böyle bir şehir olmayacağını belirtti.

DÜZCE'NİN EN BÜYÜK EKSİKLİĞİ KALİFİYE ELEMAN

MÜSİAD Başkanı Çakmak, Düzce'de sanayicileri ve iş adamlarını en çok zorlayan noktalara değindi. Çakmak, "Düzce'mizin şuan en büyük eksikliklerinden biri de kalifiye eleman. Düzce çok hızlı sanayileşti. Sanayileşme hızına paralel olarak göç alamıyoruz. Yeterli kalifiye elemanımız yok" Kalifiye eleman eksikliğini gidermek için mesleki eğitim kursları verilmesi gerektiğini aktaran Çakmak bunu bazı büyük ölçekli firmaların kendilerinin hazırladığını söyledi.



TSO'NUN İÇ MESELESİDİR

Başkan Çakmak, Ticaret ve Sanayi Odası'yla (TSO) ilgili düşüncelerini paylaştı. "Bu aile iç meselesidir. Kesinlikle TSO'muzda başkanı ve yönetimdeki arkadaşlar, çok değer verdiğimiz insanlardır. Bu arkadaşlarımız ciddi işletmecilerdir. Kendi içinde ufak tefek problemler olabilir. Yarın bunu çözebilirler. TSO'daki arkadaşlarım abilerim kardeşimlerim bunlar. Düzce'nin mihenk taşlarıdır. Bu arkadaşlarımız işin farkındadır. Mutlaka ufak tefek birşeyler olabilir ama bunlar çok çabuk çözülür"

 

HABER: Y. SEVER