Asar Deresi üzerine yapılması planlanan ancak uzun süredir yapım aşamasına geçilemeyen köprüler konusunda yaptığımız habere bakanlıktan cevap gelmişti. Asar'a yapılacak 8 köprü ile ilgili herhangi bir beklemenin söz konusu olmadığı bildirilirken, "2013 yılı sonu itibariyle tamamlanması için çalışmalar devam etmektedir" denildi. Ancak 2013’ü neredeyse yarıladığımız şu günlerde köprüler için hala harekete geçilmedi.

Geçtiğimiz Mart ayı başında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘ndan Asar Deresi üzerine yapılacak 8 adet köprüyü konu alan haberimize cevap gelmişti. Asar Deresi Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında yapılacak olan 8 adet köprünün beklemede olduğu ve herhangi bir adım atılmadığının yer aldığı habere istinaden yapılan açıklamada, “Bakanlığımıza bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınan ve ihalesi yapılarak işe başlanan Asar Deresi Islah ve Çevre Düzenlemesi Projesi bütün hızıyla devam etmekte olup, herhangi bir bekleme söz konusu değildir.

Proje kapsamında 2012 yılı sonu itibariyle 4 bin 300 metre kargir duvar ve 2 bin 800 metre duvar yükseltmesi işleri gerçekleştirilmiştir. 8 adet köprünün yıkılarak yenilerinin inşa edilmesi için proje çalışmalarına başlanılmış olup, 2013 yılı sonu itibariyle tamamlanması için çalışmalar devam etmektedir." Denilmişti. Ancak bu açıklamanın üzerinden 3 ay geçmesine rağmen henüz projeleri hakkında dahi açıklama yapılamayan körüler için harekete geçilmedi.
Haber: H. İŞCAN