Türk Büro-Sen Düzce Şube Başkanı Temel Kırali, kapanan adliyelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada adliyelerin, hiçbir siyasi parti ve hiçbir sivil toplum örgütünün görüşü alınmadan kulaktan dolma bilgilerle kapatıldığını söyledi. Kırali, gelen tepkiler nedeni ile “pardon” denilerek adliyelerden bazılarının yeniden açıldığını belirtti.
Kırali, “İlimizde kapatılan Cumayeri ve Gölyaka adliyeleri kapatılma sürecinde fedakarlıkla işini yapmış ve HSYK’ nın devirle ilgili kararları harfiyen uygulanmıştır. Ancak Adalet Bakanlığının personeline verdiği ya da vermediği değer burada ortaya çıkmıştır. Çünkü taşınma işlemi ile ilgili hiçbir ödenek gönderilmemiş. Personele adeta nasıl yaparsan yap denilerek kendi başlarına bırakılmıştır. Adliyenin tüm dosya, demirbaş, emanet vb. her şeyi personelin elinden geçmiş piyasadan kendi imkanları ile temin edilen araçlara yüklenerek Düzce Adliyesine sevki yapılmıştır. Personel maalesef hamal yerine konulmuştur. Hiçbir şekilde bir ihtiyacınız var mı diye sorulmamıştır.”dedi.
Düzce Adliyesinde görevli olan tüm personeli zor günlerin beklediğini vurgulayan Kırali, Yapılacak olan icra ve keşif işlemlerinin, zor tabiat şartlarında alanın genişlemesi ile daha da zorlaşacağını belirtti.

Kırali, “Cumayeri ve Gölyaka adliyelerinin kapatılarak Düzce Adliyesine dahil edilmesi bu ilçelerde hayatını sürdüren vatandaş için eziyet olacağına inanmaktayız. Adalet Bakanlığının Pilot uygulama ile Düzce Adliyesinde Mahkeme Yönetim Sistemine geçişi ve adliyelerin kapatılması ile, vatandaş ve personel için ADALET’ in doğru ve zamanında yerini bulması sağlanmış olur.” İfadelerini kullandı.

Haber; H. İŞCAN