Davaya konu olan kaza, 25 Kasım 2006’da Karadeniz Ereğli’de meydana geldi. Akçakoca'da villası bulunan C.K., evinin ahşap işleri için tuttuğu marangoz ustası olan Yaşar Demircan'ı Ereğli'deki evine bırakırken kaza yaptı. C.K.’nin kullandığı otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 8 metre yükseklikten denize uçtu. Kazada sürücü hafif yaralanırken arabasına aldığı marangoz ustası sakat kaldı. Akçakoca Sulh Ceza Mahkemesi’nde açılan kamu davasında, C. K.’nin tam kusurlu olduğu belirlendi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Hastanesi marangoz ustasının kaza sonrası vücut fonksiyonlarını yüzde 100 kaybettiği yönünde rapor verdi.

Marangoz ustası Demircan, kendisi, eşi ve çocukları için olaya sebebiyet veren C.K. ile aracın ruhsat sahibi olan eşi H.D.K. hakkında Akçakoca Asliye Hukuk Mahkemesi’nde tazminat davası açtı. Mahkemenin başvurduğu bilirkişi heyeti, Demircan’ın fındık bahçesinden, marangozluk faaliyetinden ve minibüsü ile yaptığı taşımacılıktan elde ettiği aylık gelirin 3 bin 26 lira olduğunu tespit etti. Kazazedenin yaşama ihtimali olan 2040 yılına kadar maddi zararının 1 milyon 17 bin 772 lira ve bakıcı giderinin ise 253 bin 190 lira olacağını saptadı. İtirazlar üzerine ikinci bilirkişi heyeti miktarı 675 bin TL’ye düşürdü. Davayı karara bağlayan mahkeme, C.K. ve eşinin Demircan’a 297 bin TL iş göremezlik zararı, 246 bin TL bakıcı giderleri olmak üzere kendisine, eşine ve çocuklarına da 130 bin TL manevi tazminat ödemesini kararlaştırdı.

Haber; S. KAŞKIR