Asar deresinde çocuklar balık tutmaya çalışıyorlar. Derenin pisliğine aldırış etmeden taşların altında elleri ile balık tutmaya çalışan çocuklar kendi sağlıklarını da bilmeden tehlikeye sokuyorlar. Asar Deresi’nin akan pis suyunun içerisinde kimi zaman yüzen kimi zaman balık tutmaya çalışan çocukları görmek mümkün.

Derenin içerisi çöplük gibi. Ama çocuklar buna aldırış etmeden o pis suda balık tutmaya çalışıyor. Yeni eğitim sezonu öncesinde pislik içerisinde olan derede balık tutmaya çalışan çocuklar, hemen her gün Asar Deresinde balık tuttuklarını ifade ediyorlar.

Elleri ile tuttukları balıkları derenin dışında duran arkadaşlarına veren çocuklar pisliğin içinde sağlıklarını hiçe sayarak balık avlamaya devam ediyor. Belki farkında değiller derenin pis oluşunun. Belki de aldırış etmiyorlar.

Fakat derenin bu hale gelmesi onların da suçu değil. Bir bölümü ıslah edilen fakat bazı bölümleri hala el atılmayı bekleyen Asar Deresindeki bu görüntüler insanın sağlığını bozuyor. Bulanık akan suyun içerisinde kendilerine göre eğlenen çocukların sağlıkları ise ne ailelerinin ne de yetkililerin umurunda değil.

Otların çöplerin içinde bulanık bir suyun içerisinde durmanın çocuklara vereceği zararlar düşünüldüğünde Asar Deresi’ne bir an önce bir önlem alınması gerektiğini akıllara getiriyor.

Haber; R. BAL