Balıkçılar 24 metre yasağının gerekliliğine inanıyor ancak büyük tekneler  Akçakoca balıkçısına nefes aldırmıyor. Balıkçılar büyük tekneler nedeniyle avlanacak balık bulamadıklarını söylüyor.
Geçimini balıkçılıktan sağlayan Ali Nurlubaşoğlu , “İki gündür balık idare eder. Ama yarına ne olur bilemiyoruz çünkü takımlar düştü buraya. Açıyorlar sonar cihazlarını çalıştırıyorlar. Balıklar da onların peşine gidiyor. Biz avlayacak balık bulamıyoruz. Ne tutacağız biz? Ne yapmamız gerekiyor. Yasak çıkartmışlar 25 metrenin altına inmeyecek diye. Kim dinleyecek onu! Biz de aza kanaat etmek zorunda kalıyoruz.” Dedi.
Bir diğer balıkçı ise balığın ve balıkçılığın geleceği için 24 metre yasağının gerekliğini dile getirdi.
Osman Fil, “Şu an Karadeniz kıyı balıkçılığının bereketli gececiği söyleniyor. Dolu geliyor balıkçı tekneleri. Ama deniz değişkendir. Ne olacağı bilinmez. İnşallah böyle devam eder. Karadeniz’de şuan palamut zamanı. Hamsi henüz Marmara’da. 24 metrenin altına inilmemesi gerekiyor. Tabi balıkçılarımız için bu bir külfet. Daha açığa çıkmaları gerekecek ama geleceğimiz için bu yasağa uymamız şart.” Şeklinde konuştu.
Balıkların fiyatları konusunda konuşan Ecevit Başaran ise,“Hava çoğu zaman esiyor ama esmediği zaman güzel balık çıkıyor. Bu sene bereketli başladık. Palamudun çiftini cambazlara 10-15 TL aralığında satıyoruz.” Dedi.