Dünyaca ünlü St.Petersburg Balmumu Heykel Sergisi, Türkiye turunun son ayağı olan Adapazarı’nda sergilenmeye başladı. Ada Alışveriş Merkezinde ay sonuna kadar sergilenmesi

Planlanan sergi vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Bir çok devlet adamı ve ünlünün balmumundan yapılmış heykellerinin bulunduğu sergi ay sonuna kadar gezilebilecek.

 

Sergide Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk eşi Latife Hanımla ilk kez yan yana sergilenirken ,Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Timur, Farabi, Cengizhan, Şeyh Şamil gibi ünlü tarihi kişiliklerin heykelleri de bulunuyor. İi il gezdikten sonar son kez sergilenen ve bundan sonra sadece İstanbul’da görülebilecek sergide dünyaca ünlü devlet adamları ile sanatçılarından Napolyon Bonapart, Korkunç İvan, Arnold Swardzeneger, Beatles Ringo Star,  Leonarda da Vinci, Kazanova, Dostoyeski gibi ünlü isimlerin heykelleri yer alıyor.Bir balmumu heykelinin yapımının bir ile üç ay arasında sürdüğünü söyleyen  sergi organizatörü Jale Kuşhan 'Heykellerin ünlü kişilere bire bir benzerinin yapılabilmesi için mezarları bile izinle açılabiliyor. Bu nedenle bir heykelin tamamlanması  altı ay sürebiliyor dedi.

 

Adapazarı Ada Alışveriş Merkezinde sergilenen serginin son sergi olduğunu belirten Kuşhan Tüm Düzcelileri de bu sergiyi görmeye davet etti.