Sevim Çelebi, annesi Naciye Çelebi'nin emekli maaşını çekmek için bankematiğe gidince beklenmedik bir olayla karşılaştı. Bankamatiğe giden Çelebi, bankamatikte kartı sıkışınca bankanın müşteri hizmetlerini aradı. Müşteri hizmetlerine ulaşamayan Çelebi, ertesi gün bankaya giderek kartını almaya çalıştığında annesi Naciye Çelebi'nin 550 YTL'lik emekli maaşının hesaptan çekildiğini öğrendi. Bankamatikte kamera da olmayınca Çelebi'nin 550 YTL'lik maaşı kimliği belirlenemeyen bir şahıs tarafından bankamatikten çekildi.

Yaşanan olayda parasının gittiğinden çok bankamatikte kamera olmamasına yakınan Sevim Çelebi, “ Bankamatikte annemin kartı sıkışınca müşteri hizmetlerini aradım ama ulaşamadım. Allahtan eve gittiğimde müşteri hizmetlerini arayıp kartı iptal ettirdim. Ertesi günde bankaya geldiğimde paranın hesaptan çekildiğini gördüm. Bankaya konuyu anlattığımda bana paranın verilemeyeceğini çünkü hesaptan paranın çekildiğini söylediler. Bankamatikte kamera olmadığını öğrenince de şok oldum. Ben mağdur oldum başkaları da mağdur olmasın.” şeklinde konuştu.

Ülke genelindeki bankaların bankamatiklerinde kamera bulunurken Düzce'de böyle bir işlemin olmaması kafalarda soru işareti oluştururken çoğu bankanın diğer illerde bankamatiklerinin içine kadar her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için kamera koyması Düzce'de yaşanan olayın ciddiyetini gözler önüne seriyor.