Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Düzce programı kapsamında Akçakoca'da ayrıca yaklaşık 29 milyon lira yatırım bedelli tesislerin açılış ve temel atma merasimine katıldı. Tören alanında yoğun bir kalabalık tarafından karşılan Eroğlu İlçe teşkilatı ile selamlaştı. tören Halk oyunu gösterileri ile başladı. Gösterilerin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

 



Bakan Eroğlu, Düzce'ye karşı ayrı bir gönül bağı olduğunu yineleyerek Akçakoca'ya büyük müjdelerle geldiğini belirtti. Eroğlu'nun müjdeleri arasında Akçakoca'ya 2'nci bir baraj da vardı.


Eroğlu, "Biz düzce için büyük düşünüyoruz. Düzce'ye 10 yılda 3 katrilyon civarında yatırım yapıldı. Düzcemiz'in daha büyük ihtiyaçları var. Biz bu yılı Düzce için yatırım yılı ilan ettik. Akçakocamızın su sıkıntısı giderilmesi için talimat etik. Zor bir baraj. Allah'ın izni ile sizlerin uğurlu elleri ile temelini yapacağız." şeklinde konuştu.

 

 



DÜZCE İÇİN BAYRAM

Düzce Valisi Ali İhsan Su, bugünün Düzce ve ilçeleri için Bayram olduğunu vurguladı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Su"Bakanımız bir çok müjde ile birlikte geldi. Kuraklık ve susuzluk gibi iki önemli koruya neşter vuruluyor. Bu insanımıza verilen en büyük hizmettir diyorum, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 29 Milyon TL'ye mal olacak olan hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi. Vali Su'nun ardından Düzce milletvekilleri Fevai Arslan ve Osman Çakır konuşma yaptı.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan, "Bakanımız Düzceli ve Düzce'nin ayrı bir yeri vardır. Kendisinin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu biliyor, Düzce için ne zaman gidip müracaat etsek hiçbir isteğimizi geri çevirmemiştir. Düzce kendi ölçeğinde en fazla yatırım alan bölgelerden biridir. " derken Düzce Milletvekili Osman Çakır, "Beni böyle bir şehirde yarattığı için rabbimi ham ediyorum. Akçakocalı ve Düzceli olmaktan hep gurur oldum. Bu bizim için çok önemli bir yatırım. Allah'ın izni ile 2050 yılına kadar su ihtiyacımızı karşıyacak olan barajımızın temelini atacağız. Ama bununla bitmeyecek. Altunçaya da bir gölet yapacağız. Onunda temelini atma törenini yapacağız."diye konuştu.

 



MÜTEAHHİTTEN SÖZ ALINDI

Konuşmasının ardından DSİ Bölge Müdürü ve Müteahhit Firma yetkilisini kürsüye çağıran Eroğlu, işi vaktinden önce bitirmesi için söz aldı.

Konuşmaların ardından protokolün katılımı ile barajın temeli atıldı. toplam 29 milyon lira yatırım bedeline sahip olan Akçakoca Sarıyayla Barajı ve 4 tesis ile Akçakoca'ya yılda 5 milyon 50 bin metreküp su temin edilecek ve ilçenin 2043 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Bu tesislerle ayrıca, 3 ilçe ve 1 mahalle taşkınlardan korunacak.



Haber; S. KAŞKIR