Hasanlar Barajı bu son yağışla birlikte bir hayli korkulu anlar yaşamamıza rağmen baraj gölünde biriken suyun fazlalığı “açık üst savaktan” tahliye ediliyor.


Hasanlar Barajı’nın yapımında görev alan Kenan Çelikkaya, 1998’de yaşanan sel afetinde Hasanlar Barajı’nın patladığı dedikodusunun yayıldığını ve korkulu saatler yaşadıklarını hatırlatarak “Dünkü selde korkulan olmadı. Ancak bu sel bize 98’deki seli hatırlattı.” dedi.


Dünkü sel afetinde “korkulu anlar yaşanıp yaşanmadığı” yönündeki sorularımızı cevaplandıran Hasanlar Köyü Muhtarı İlknur Günal, bu tür aşırı yağışlarda ve sel baskınlarında köyde tedirginlikler yaşandığını belirtirken asıl tehlikenin köyün üstünde baraj yanında bulunan taş ocaklarından kaynaklanan toprak kaymasında yaşadıklarını söyledi.


Hasanlar Köyü halkı, barajın patlamasından daha çok köyün üst kısmında çalışma yapan iki taş ocağında meydana gelen toprak kayma tehlikesinin giderilmesini bekliyor. Hasanlar Köyü halkı barajdan değil de, taş ocağından korkuyor ve yetkilileri göreve davet ediyor.