İlimizde marka haline gelen ve dört mevsim rafting yapılabilen Melen Çayı heyecan dolu anlar yaşatmaya devam ediyor. Her geçen gün artan ziyaretçi sayısı, özellikle hafta sonları tam kapasite çalışan tesisler, gelen guruplara profesyonel rehberler eşliğinde hizmet veriyor.Su seviyesinin yüksek olduğu bugünde Cumayeri Dokuzdeğirmen, yine oldukça kalabalık bir gün yaşadı. Kamyon ve Doğa Sporları Araştırma Derneği üyeleri de bugün Dokuzdeğirmen köyündeydi.

Gruba eşlik eden Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, İstanbul'a su temini amacıyla yürütülen Melen Barajı Projesi kapsamında Dokuzdeğirmen Parkuru'nun su altında kalacak olmasının avantaja dönüştürülebileceğini söyledi.  

Budak, “ Turizm 24 saat, 12 ay ve 4 mevsim yapılan bir etkinlik. Rafting, Dokuz değirmen artık bölgemizde tanındı. Baraj yapıldıktan sonra gölet yapılması düşünülüyor.  Bu göletlerdeki aktivitelerde bize daha çok turizme katacak.  Gölyaka’dan burada durgun su kanosu.  Yine istenirse Çilimli Üzerinden Avlayan’a kadar yapay parkurlarda yapılabilir.  Yöre halkı artık ekoturizme alıştı.  Bizde gölet yapılarak turizme alternatif çalışmalarımız var.  Bu bize dezavantaj değil, avantaj gibi görülen bir durum. Valilik olarak avantaj olarak kullanabiliriz. Fırsatlarımız var.”dedi.