Akçakoca Kent Konseyi ve Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM) birlikteliğinde “Akçakoca Balıkçı Barınağı Çalıştayı” düzenlendi.

Balıkçı Barınağı’nın geleceği konusunda mevcut durum değerlendirmesi ve gelecekte yapılması muhtemel ilave mendireğin, balıkçılık, turizm ve mühendislik açısından değerlendirmeleri yaparak mevcut durum hakkında bilgiler verildi. Toplantıda ilçenin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, idarecilerin ve halkın düşünce tespit ve geleceğe yönelik kaygılarının dile getirilmesi sağlandı.
Başkanlığını Düzce Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama Araştırma Merkezi (DÜ-BİYOM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akif KETEN’in yaptığı çalıştayda “Mühendis ,Balıkçı ve Turizmci Gözüyle Akçakoca Balıkçı Barınağı” konulu sunumlar Akçakocalılarla paylaşıldı.
STK Temsilcilerinin değerlendirmelerinin ardından, Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, herkesin demokratik bir ortamda düşüncelerini dile getirebildiği çalıştay gibi toplantılar sayesinde ilçede sorunların çözümü için tartışma kültürünün yerleşmiş olduğunu söyledi.

Haber: H. İŞCAN