Sokak hayvanları için yapılan köpek barınağında hayvanların iyi koşullarda yaşamadığına dair iddialar son günlerde sık sık gündeme gelmeye başladı. Barınağı sık sık ziyaret ederek sokak hayvanlarının ne durumda olduğunu inceleyen hayvanseverler, sokak hayvanlarının yaşam şartlarının daha iyi hale getirilmesi için harekete geçti. Düzce Hayvanları Koruma Derneği “ Bir Yuvada Senden” kampanyası ile sokak hayvanlarının barınak koşullarını iyileştirebilmek ve çocuklara hayvan sevgisini aşılayabilmek için Avni Akyol Parkı girişinde pilav günü düzenledi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Düzce Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ulviye Dikmen, gençliğin sahip çıktığı bir etkinlik olduğunu ve barınağa destek vermek amacıyla düzenlediklerini söyledi. Dikmen “ Düzcelilerden barınağı desteklemelerini istiyoruz. Çünkü onlar bizim canlarımız bizim onlara olan borcumuz var. Bu borcumuzu da ödeme zamanı.” Dedi.

Hayvansever çocuklar da etkinlikte ellerinde pankartlarla, sokak hayvanlarının korunmasına dair mesajlar verdi. Çocuklar, “ Kısırlaştır, aşılat, yaşat”, “ Küpem var aşılarım tam”, “ Merhamet etmeyene merhamet olunmaz” şeklinde mesajlarla sokak hayvanlarının korunmasına destek çıktı. 

Haber; S. KAŞKIR