İstanbul'dan yola çıkıp İzmit, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Taşucu'ndan geçerek Kıbrıs'ta düzenlenen 20 Temmuz Barış Ve Özgürlük Bayramını Kutlamak için gidecek olan bisikletliler bugün Düzce'den geçti.

Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi'ne uğrayan bisikletlileri Gümüşova girişinde polis ve 112 ekibi karşıladı.

Bisikletlilerle ilgili açıklama yapan Ali Güngör,"Kıbrıs'ta gazi olmuş, vatan için kan dökmüş arkadaşlarımızın anısına, her zaman dstek olduğumuzu,her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek için yola çıktık.Ben Düzce'li olarak çok mutluyum,bir kez daha Düzce ile övünüyorum."dedi.

İstanbuldan yola çıkıp, İzmit, Sakarya ve Düzce' ye uğayıp yola çıkan bisikletliler, Bolu, Ankara, Konya, Karaman, Mersin, Taşucu'ndan geçerek Kıbrıs'a gidecekler. Bisikletleriyle kortej yürüyüşüne katılıp 25 Temmuz'da Türkiye'ye geri dönecekler.

Muharip Gaziler Derneği Düzce Şube Başkanı Lütfi Bulut,"Arkadaşlarımızı ağırlamaktan, aramızda görmekten çok mutluyuz. Onları kucaklayıp tek tek alınlarından gözlerinden öpmek istiyorum.“ Dedi.

“1974 Kıbrıs Barış Harekatı eşi benzeri görülmemiş bir amaçla yapıldı. Bunu şu anda uluslararası ortamda sömürmek, yanlış yere çekmek isteyenler var. Hatta şu anda KKTC başkanı ile Rum Lideri arasında görüşmeler var. Dilerim ki Türk siyasetçilerimiz bu konuda masa başında bunu kaybetmez. Bu konuda Türk toplumunun ne kadar duyarlı olduğunu görüyoruz. Bu arkadaşlarımız yüzlerce binlerce kilometre yol katedecekler. Gönlümüz,kalbimiz,kafamız onlarla beraber. Ayaklarına, beyinlerine sağlık, hepinize teşekkür ediyorum."

Bisikletliler buradaki ziyaretin ardından Bolu’ya doğru gitmek üzere yola çıktılar.

Haber; A.N.KAYA