D-655 yolunda Boğaziçi Belediyesinin karşısına yapılan bariyerlerin gereksiz olduğunu ve boş yere masraf olduğunu iddia eden vatandaşlar, bariyerlerin yolu daralttığını ve daralan kavşaktan dönen araçların yoldan geçen öğrenciler için tehlike oluşturacağını söylediler. Düzce – Akçakoca istikameti tarafına yapılan bariyerlerin yapım yerinin yanlış olduğunu ve mevcut yerin herhangi bir tehlikesini olmadığı halde gereksiz harcamaya yol açtığı iddia edildi. Bariyerler emniyet şeridinin daralmasına neden olduğu için sağa dönen araçların emniyet şeridinde yol alan öğrenciler için tehlike oluşturacağını belirten vatandaşlar, bariyer yapılan alanda korumalık olduğunu ve yolu kullanan öğrencilerin emniyet şeridini kullandığını söylediler. Asıl tehlikenin 100 metre geride olduğunu ifade eden çevre sakinleri, bir evin bahçesine iki kez araç uçtuğunu ve asıl bariyerin o alana yapılarak güvenliğin sağlanması gerektiğini ifade ettiler.

 



Vatandaşlar Karayolları görevlilerinin kendilerine korkulukların yanına bariyer yapılmasının sebebi olarak ise çocukların güvenliği için yapıldığını ve çocukların yola çıkmasının önüne geçilmek istenmesi olarak açıkladıklarını ifade ettiler.

Konuyla ilgili konuşan Furkan Sarıgüzel bariyerin 30 cm dışarı çıkmasının çocuklara yardımcı olmaktan çok tehlikeye atacağını söyledi.

Sarıgüzel “ Şu anda bariyerin bulunduğu şekilde kalmasında bir problem yoktu. Ancak bunun 30-40 cm daha dışarı çıkması bizim kullanma alanımızı daraltıyor ve tehlike arz ediyor. Bu bariyerin burada yapılmasını istemiyoruz. Sağ tarafta yaya gidişi yapılacağı söyleniyor. Buna bir anlam veremiyoruz. İleride kavşaktan dönmek isteyen araç emniyet şeridine girmek zorunda kalacak. Bu bariyerden sonra emniyet şeridi zaten dar buradan geçen yayaya çarpacak” şeklinde konuştu.

Meydana gelen herhangi bir kazada ölen çocukların yolu yapanların çocuklarının olmayacağını kendi çocuklarının öleceğini ifade eden Sarıgüzel bariyer yapılan yerde korkuluk olduğunu ve bariyerin 100 metre daha geriye alınması gerektiğini söyledi.

Sarıgüzel “ Burada ölen çocuklar bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz olacaktır, bunları yapanların çocukları değil. Burada mağdur duruma biz düşeceğiz. Bunun bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Bu bariyer ya içeri alınmlı ya da tamamen kapanmalı dışarı çıkmasını istemiyoruz. Madem burada oturan bizi düşünüyorlar 100 metre geride bir sene bir trafik kazası oldu. Yolun kenarında duran bir aracı anayoldan gelen bir başka araç evin balkonuna uçurdu. Madem halkı düşünüyorlar o zaman 100 metre geride bariyer yok orada yapsınlar burada yapmalarının bir mantığı yok. Burada zaten bir korkuluk var. şu anda burada bir tehlike yok ancak orası daha tehlikeli.” ifadelerini kullandı.

İki yıl önce D-655 yolundan evine araç uçtuğunu söyleyen Nesibe Küçük'de bariyerlerin yanlış yere yapıldığını ve boş yere masraf olduğunu söyledi.

Küçük “ Nesibe Küçük “ 2 sene önce saat 06.00'da araba düştü buraya. Belki biz dışarıdayken olsa ölecektik. Yapılacak dediler hala yapılmadı. 2 tana araba düştü yoldan bu bahçeye tehlike büyük. Gece uyuyamıyoruz. Oraya boş yere yapılacağına gelip burayı yapsalar bizde tehlikeden kurtulsak olmaz mı? Bir daha Bir şey olsa ben davacıyım. Çocuklarımız var bu kadar korku içinde yaşanmazki. Bariyerler yanlış yerde yapılıyor boş yere masraf onlar” açıklamalarında bulundu.

 

Haber: M. YILMAZ