Yıllardır bitti bitecek denilen ve açılışı için bir çok kez tarih verilen Gölyaka Bağlantı yolunda sona gelindi. Yolda çalışmalar tamamlanırken bariyerlerin bitirilmesinin ardından yolun resmi açılışı yapılacak. Belediye Başkanı Nihat Çelik, yolda bariyer çalışmalarının devam ettiğimi söyleyerek bu çalışmaların bitirilmesinin ardından resmi olarak açılış yapılacağını belirtti.

Çelik, “ Bağlantı yolunda sadece bariyerlilerimiz kaldı. Şu anda çalışmalarımız yapılıyor. Çalışmalar bitmeden resmi olarak açılış yapmak istemiyoruz. Çünkü bariyer olmaması tehlikeli yaratıyor. 10 güne kadar bariyerler biter bizde o zaman resmi olarak açmış olacağız.” dedi.

Düzce D 100 karayolu Gölyaka bağlantı yolu çalışmaları tamamlandı. Gölyaka'nın D-100 Devlet Karayolu'na ve aynı zamanda TEM otoyoluna bağlantısını sağlayacak olan yol yapım programına alınan 10 kilometrelik ilçe ana ulaşım yolunun yapım çalışmalarına 2004 yılı Haziran ayı itibariyle başlanmıştı. İhaleyi ilk olarak alan firmanın iflasının ardından uzun süre duran çalışmalar, 2009 yılı içerisinde yeniden ihale edildi. İlk olarak D 100 Karayolu ile TEM otoyolunu birbirine bağlayan kavşak bitirildi. Yolun 2010 yılı yaz aylarında ulaşıma açılması beklenirken, yolda ikinci bir ihalenin yapılması süreyi uzatmış ve yol söylenen tarihte bitmemişti.

Haber; H. İŞCAN