Düzce Barosu'nun 6 Temmuz Cumartesi günü yapacağı olağanüstü genel kurulla ilgili olarak Öncü Tv internet sitesinde yer alan “ Düzce Barosu'ndan bir ilk” başlıklı haberimize istinaden Baro Başkanı Ali Dilber imzalı bir metin gönderildi.
Yazılı metinde şu ifadelere yer verildi:
“ İnternet sayfanızda yer alan gerçeğe aykırı haberde, Düzce barosunun 6 Temmuz 2013 tarihinde gerçekleşecek olan olağanüstü genel kurul toplantısında, adliyedeki hakim ve savcıların avukatlara karşı tutum ve davranışlarının görüşüleceği belirtilmiştir. Ayrıca gerçeğe aykırı bu haberde, Düzce barosu'nun hakim ve savcıların olumsuz tutum ve davranışları nedeniyle avukatların görevini hakkıyla ifa etmediğini savunduğu beyan edilmiştir. Bu beyan da yanlıştır. Düzce Barosu Avukatlarının böyle bir söylemi bulunmamaktadır.
Düzce Barosu olağanüstü genel kurulu, haberde belirtildiği gibi hakim ve savcıların avukatlara karşı tutum ve davranışlarını görüşmek üzere değil, Düzce Barosu'na mensup avukatların mesleki sorunlarının görüşülmesi ve çöcüm önerilerinin karara bağlanması amacıyla toplanmaktadır. Ayrıca haber de belirtilenin aksine Düzce Barosu'na kayıtlı avukatların sayısı 180 değil 136'dır.” 



Haber: H. İŞCAN