Düzce’de bir türlü bitmek bilmeyen trafik keşmekeşi, giderilemeyen park sorunu ve yaşanan trafik kazaları sıkça haberlerimize konu oluyor. Düzce Belediyesi tarafından açılan ancak açıldığı günden bu yana beklenen rağbeti görmeyen kapalı otopark ve yol kenarları dışında alternatif park alanları bulmakta zorlanan Düzceliler vakitlerinin bir çoğunu trafikte harcar oldu.

Yaşanan bu süreçte alt yapı eksiklikleri büyük rol oynuyor fakat Türkiye İstatistik Kurumu'nun hazırladığı verilere göre sorun sadece bu değil. Düzce'de fazlalaşan araç sayısı da yaşanan sıkıntıların ana kaynağı olarak görünüyor. Kredi ve kredi kartlarına göre borçlu iller sıralamasında başı çekmesine karşın tüketim de hız kesmediği ortada olan Düzce, 12 aylık süreçte taşıt sayısında ülkeyi neredeyse ikiye katladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Motorlu Kara Taşıtları İstatistiğine göre Nisan ayı sonunda Düzce’deki araç sayısı geçen yıla göre yüzde 7,77 oranında artış gösterdi. Bu oran Türkiye ortalamasının çok üstünde bir rakam. Türkiye genelinde araç sayısı geçen yıla göre yüzde 4,99 oranında artış gösterdi. İstatistiklere göre Düzce’de araç sayısı geçen yıla göre 6121 adet fazlalaştı.

 

Haberlerimizde sürekli işlediğimiz konulardan biri de trafikteki motosiklet tehlikesi de istatistiklere yansımış durumda. Ocak ayından beri trafikteki motosiklet sayısı 199 adet artarak otomobilden sonra en fazla artışı gösteren araç oldu.

 

Düzce’de minibüs ve otobüs sayılarında azalma olması dikkat çeken detaylardan olurken, benzin ve motorine gelen zamların ardından araçların yüzde 41,4’ünün LPG tercih etmesi de gözden kaçmadı.

 

 

Haber;C.Üstüner